Α. Χατζηπέτρου: Η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα στηρίξει με φθηνά δάνεια τις συνενώσεις μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων (audio)

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έδωσε εν μέσω πανδημίας, μέσα σε 10 μήνες, δάνεια ύψους 9 δισ.€ σε 34.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δημιούργησαν 15.000 νέες θέσεις εργασίας, υπογράμμισε η Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί».

Όπως είπε η κ. Χατζηπέτρου, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα διευκολύνει τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων, είτε παρέχοντάς τους τις απαραίτητες εγγυήσεις σε περίπτωση που δεν τις διαθέτουν, είτε παρέχοντας μέρος της χρηματοδότησης έτσι ώστε να κατέβει το κόστος του δανείου.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει αυτή τη στιγμή ανοιχτά προγράμματα για την χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων, με κάλυψη της εγγύησης κατά 50%, για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία, για τη χρηματοδότηση πολιτικών μηχανικών σε συνεργασία με το ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και για τη χρηματοδότηση οπτικοακουστικών παραγωγών και ψηφιακών παιχνιδιών (gaming), ανέφερε η κ. Χατζηπέτρου.

Είπε ακόμη ότι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) θα συμβάλει από την πλευρά της στην ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ώστε να συνεργαστούν και να συνενωθούν, αξιοποιώντας τη νέα ψηφιακή τεχνολογία, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στο διεθνή ανταγωνισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑΤ θα διευκολύνει τη φθηνή χρηματοδότηση των νέων επιχειρηματικών σχημάτων που θα προκύψουν από τη συνεργασία ή τη συνένωση των εταιρειών, παρέχοντας εγγυήσεις ή συγχρηματοδότηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος