Α. Ανδριανόπουλος στο Πρώτο: Έπρεπε να δοθεί ένα κίνητρο στους νέους, ωστόσο με φοβίζουν τα χαμηλά ποσοστά στις μεγάλες ηλικίες (audio)

«Δεν θεωρώ ότι είναι κακό το κίνητρο που δίνεται στους νέους. Δεν έχει δοθεί τίποτα στους νέους ανθρώπους που έχουν κλειστεί τόσο καιρό, μόνο απαγορεύσεις δέχονταν», είναι το σχόλιο που έκανε σχετικά με την «κάρτα ελευθερίας» των 150€,  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

«Υποτίθεται πως το χρήμα δίνεται για αυτούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί, δημιουργεί κάποιες σκιές, αλλά πρέπει και η κυβέρνηση να κάνει κάτι, να δώσει ένα κίνητρο για εμβολιασμό που είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα», προσθέτει ο κ. Ανδριανόπουλος, αλλά επισημαίνει πως το πρόβλημα δεν είναι οι νέοι, αλλά οι μεγάλοι. «Οι μεγάλες ηλικίες έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί από τον Μάρτιο, και είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο, και αντικειμενικά όταν έρθει ο χειμώνας δεν θα μπορεί κανείς να τους προστατεύσει. Σε αυτές τις ηλικίες έχει συμπληρωθεί ο εμβολιασμός, αυτό με φοβίζει», είπε ο κ. Ανδριανόπουλος, αντιπαραθέτοντας πως ο εμβολιασμός των νέων είναι ακόμα σε εξέλιξη, οπότε υπάρχει περιθώριο.

Σε σχέση με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που δεν εμβολιάστηκαν, ο κ. Ανδριανόπουλος εκτιμά πως «δεν έχουν πειστεί, θεωρούν ότι το εμβόλιο ανακαλύφθηκε πολύ γρήγορα και δεν ξέρουν τις μακροχρόνιες συνέπειες, έτσι καλλιεργείται ένα κλίμα, ενώ υπάρχουν και οι ιδεοληψίες». Θεωρεί πάντως πως δεν έχει γίνει πολλή και σωστή ενημέρωση για το θέμα, «θα μπορούσε πολύς κόσμος να έχει ενθαρρυνθεί πολύ περισσότερο να το κάνει».

Αναφορικά με το εάν η συγκεκριμένη ενέργεια με την «κάρτα ελευθερίας» έρχεται σε αντίφαση με την ατομική ευθύνη, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος θεωρεί ότι η τελευταία δεν έχει φέρει αποτελέσματα «όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Σουηδία, όπου στηρίχθηκαν στην ατομική ευθύνη και υπήρξε μια έκρηξη της πανδημίας».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά, όπως ανακοινώθηκε εχθές από τον Πρόεδρο του κόμματος, ο κ. Ανδριανόπουλος σχολίασε πως «είναι πολύ εύκολο να υπόσχεσαι και μάλιστα, είναι φθηνό να υπόσχεσαι, όταν είσαι αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν χρειάζεσαι να ξοδέψεις για να τα εφαρμόσεις ούτε εξηγείς πού θα τα βρεις. Θα δώσεις λες 800€. Και γιατί δεν δίνεις 2000€; Το θέμα είναι πού θα τα βρεις. Μπορείς να λες ότι θα κάνεις το ένα ή το άλλο, για να χαϊδεύεις αυτιά και όταν έρθει η ώρα να τα εφαρμόσεις, δεν το κάνεις, γιατί οι συνθήκες είναι διαφορετικές, αλλιώς τα είχαμε υπολογίσει,  θα τα κάνεις αργότερα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο, χωρίς να σκέφτονται τις  επιπτώσεις πάνω στις φιλοδοξίες που έχει αυτός ο κόσμος», είπε καταλήγοντας ο πρώην Υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος