86η ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη στον χάρτη της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος

Εκδήλωση για την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού κλάδου στην Ελλάδα με τη δημιουργία υποδομών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης.

Στόχος είναι η χώρα μας να βρεθεί πολύ γρήγορα στο επίκεντρο της οπτικοακουστικής παραγωγής, ως πόλος έλξης των μεγαλύτερων διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στούντιο. Ήδη η Θεσσαλονίκη έχει μπει στον χάρτη της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος. Και η Ελλάδα αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για γυρίσματα.

«Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, τα οποία δουλεύουμε τα κίνητρα και κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια, έχουμε φτάσει στις 273 παραγωγές εκ των οποίων οι 158 είναι ελληνικές και οι 115 είναι ξένες. Μιλάμε για μία επένδυση στη χώρα της τάξεως των 500 εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιριών παραγωγής είναι γύρω στις 70.000 θέσεις εργασίας. Η Θεσσαλονίκη είναι από τα κομβικά σημεία, όπου γίνονται παραγωγές πλέον», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 ο Παύλος Κουάνης, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος