86η ΔΕΘ: Γεράκια-σύμβολο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη

Γεράκια, το σύμβολο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα φιλοξενηθούν φέτος τον Σεπτέμβριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως. Το γεράκι είναι σύμβολο της τιμώμενης χώρας, στην οποία η Τέχνη της Ιερακοθηρίας, προστατευόμενη και από την UNESCO ως Παγκόσμια Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, είναι μια βαθιά ριζωμένη παράδοση που εκκινεί από την εποχή των Βεδουίνων και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Για τη φιλοξενία των γερακιών απαιτείται η έκδοση προβλεπόμενης άδειας από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του Σώματος, Πέτρος Λεκάκης, συγκάλεσε γι αύριο, Τετάρτη, το πρωί έκτακτη συνεδρίαση διά περιφοράς ώστε να δοθεί η έγκριση στη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO.

«Είναι μια από τις εκπλήξεις της φετινής ΔΕΘ τα συγκεκριμένα γεράκια», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Λεκάκης, προσθέτοντας πως «εμείς ως δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καλούμαστε να εγκρίνουμε την παραμονή τους στην πόλη».

Σύμφωνα με την εισήγηση που έφτασε στα χέρια των δημοτικών συμβούλων, τα πουλιά θα βρεθούν στην αποστολή για Θεσσαλονίκη, μετά από αίτημα της τιμώμενης χώρας, συνοδευόμενα από εξειδικευμένο κτηνίατρο του Βασιλικού Νοσοκομείου Γερακιών του Ντουμπάι και Εμιρατινό αρχιγερακάρη, ενώ η φιλοξενία τους στην 86η ΔΕΘ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας.

Τα εκτρεφόμενα γεράκια θα συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα από την εθνική και διεθνή νομοθεσία έγγραφα και πιστοποιητικά και θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο επισκέψιμο κλειστό χώρο της ΔΕΘ, επιτηρούμενα διαρκώς από εξειδικευμένο κτηνίατρο και συνοδευόμενα από μέλη της αποστολής της τιμώμενης χώρας.

Ωστόσο, όπως τονίζεται, δεν θα λάβει χώρα καμία επίδειξη πτητικών, κυνηγετικών ή άλλων ικανοτήτων ούτε αλληλεπίδραση με το κοινό, ενώ θα ληφθεί μνεία ώστε να υπάρχει μηδενική όχληση των ζώων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος