85η ΔΕΘ: Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

Array

Καταξιωμένοι σεφ από την Ελλάδα και την Ισπανία ανέδειξαν το ευρωπαϊκό ρύζι μέσα από δημιουργικές συνταγές, τις οποίες μοιράστηκαν με τον κόσμο που επισκέφθηκε το περίπτερο του προγράμματος EURICE. Ριζότο, παέγια, ήταν μερικές από τις συνταγές που δοκίμασε το κοινό.

Όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της. Το Ευρωπαϊκό ρύζι καλλιεργείται και παράγεται, τηρώντας τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς, καθώς η καλλιέργεια γίνεται με την ελάχιστη δυνατή χρήση χημικών και φυτοφάρμακων.
Την υλοποίησή της εκδήλωσης ανέλαβαν από κοινού οι Novacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων και η ChefStories, Συμβούλοι Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΝΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος