85η ΔΕΘ: Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

Καταξιωμένοι σεφ από την Ελλάδα και την Ισπανία ανέδειξαν το ευρωπαϊκό ρύζι μέσα από δημιουργικές συνταγές, τις οποίες μοιράστηκαν με τον κόσμο που επισκέφθηκε το περίπτερο του προγράμματος EURICE. Ριζότο, παέγια, ήταν μερικές από τις συνταγές που δοκίμασε το κοινό.

Όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της. Το Ευρωπαϊκό ρύζι καλλιεργείται και παράγεται, τηρώντας τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς, καθώς η καλλιέργεια γίνεται με την ελάχιστη δυνατή χρήση χημικών και φυτοφάρμακων.
Την υλοποίησή της εκδήλωσης ανέλαβαν από κοινού οι Novacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων και η ChefStories, Συμβούλοι Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΝΑ