6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας: Η σπουδαία τέχνη που μαγεύει μικρούς και μεγάλους

Το “6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας” άνοιξε και πάλι την αυλαία του, 2129 Μαΐου, με 9 μέρες συνεχούς θεατρικής γιορτής, σε 6 διαφορετικούς θεατρικούς χώρους της πόλης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πειραματικής Σχολής Καλαμάτας, κα Λέττα Πετρουλάκη, το κουκλοθέατρο ξεκίνησε το 2017, ενώ, τα δύο τελευταία χρόνια, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, άνοιξε τα φτερά του και απέκτησε διεθνή χαρακτήρα, κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση όλων. Σε αυτό, όπως τόνισε η αντιπρόεδρος κα Φένια Εξακουστίδου, συμμετέχουν 68 κουκλοπαίχτες, όλοι τους αποκλειστικά εθελοντές, και οι διοργανωτές δεν αμείβονται. Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει, 35 παραστάσεις για όλες τις ηλικίες από 14 βραβευμένους θιάσους που έρχονται από 4 διαφορετικές χώρες, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ανοιχτά υπαίθρια δρώμενα, σεμινάριο για ενηλίκους, θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και, επιπλέον, στο πρόγραμμα προστίθενται με τις δράσεις τους και τέσσερις τοπικές ομάδες κουκλοθέατρου.

Ομάδες καταξιωμένες στον κόσμο του κουκλοθέατρου παρουσιάζουν καινοτόμες και πρωτοποριακές τεχνικές κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας, ενώ μουσικά δρώμενα με την μπάντα Quilombo, σε δύο παρελάσεις με εκρηκτικούς χορευτικούς ρυθμούς  θα δώσουν το σύνθημα της χαρούμενης ατμόσφαιρας στην έναρξη του φεστιβάλ.
Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο του σημαντικού δάσκαλου Francisco BritoGI για την τέχνη του κουκλοθέατρου που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Θίασοι όπως το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, oι Hop Signor Puppet Τheater, οι Angeleς de Trapo από την Ισπανία, το TEATRO BARUTI, η ομάδα σωματικού θεάτρου ΠΛΕΥΣΙΣ του Μεσσήνιου χορογράφου Αντώνη Κουτρουμπή, σε συνεργασία με το σύγχρονο κουκλοθέατρο ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ, θα παρουσιάσουν μία ιδιαίτερη και καινοτόμα παράσταση στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού, ο θίασος Pro Rodopi Art Center από Βουλγαρία, οι διάσημοι Merlin Puppet Theater από το Βερολίνο, οι ομάδες κουκλοθέατρου ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ, ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ, το κουκλοθέατρο ΚΡΗΤΗΣ και η εικαστική Λήδα Βαρβαρούση με τις ζωγραφ-ηγήσεις της, είναι μερικές από τις εξαιρετικές παραστάσεις του Φεστιβάλ για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του κουκλοθέατρου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος