«Η Μαρία που έγινε Κάλλας», η πολυαναμενόμενη κοινωνική βιογραφική σειρά της ΕΡΤ καθήλωσε το κοινό στη αβάν πρεμιέρ στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης με την προβολή των πρώτων δύο επεισοδίων.
Η νεα σειρά της ΕΡΤ με την σφραγίδα της Όλγας Μαλέα, καταγράφει για πρώτη φορά την πορεία της άγνωστης Μαρίας κατα την περίοδο της Κατοχής στην Αθήνα, πριν ακόμα η Κάλας γνωρίσει την αποθέωση και μεταμορφωθεί στην μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών.
“Είναι μια πολύ συγκινητική για μένα ιστορία. Είναι ένα ασχημόπαπο που γίνεται ντίβα. Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα στα χρόνια της Κατοχής” δήλωσε η κα Μαλέα.
Στην σειρά συμμετέχουν καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστές. Στον ρόλο της Μαρίας η πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου. “Δεν ξέρω πώς αισθάνομαι για όλο αυτό. Εύχομαι να βγει κάτι πολύ ωραίο και εύχομαι να είναι έστω και λίγο αντάξιο της Κάλλας” δήλωσε η ίδια.
Το παρών στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Γιάννης Παπαδόπουλος, καθώς και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη και πλήθος κόσμου.
“Στην ΕΡΤ πιστεύουμε και οι τηλεθεατές μας το επιβεβαιώνουν ότι η εμπορικότητα και η ποιότητα μπορούν να συμβαδίζουν. Γι αυτό και επενδύουμε στην ποιότητα. Οι συντελεστές της σειράς αυτής προφανώς και δεν χρειάζονται συστάσεις. Αξίζουν όμως πολλά μπράβο στους συντελεστές της Μαρίας που έγινε Κάλλας για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν” τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
“Την υπογράφει η Όλγα Μαλέα, μια σκηνοθέτρια με μεγάλη έμπνευση και με μεγάλη αγάπη για το είδος. Έχει αποδείξει τη δουλειά της” σημείωσε με τη σειρά της η κα Κασκανιώτη.
Η σειρά αποτελείται από δέκα επεισόδια. Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν στην πλατφόρμα ERTFLIX στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στους χώρους όπου έζησε η Κάλλας.
Ρεπορτάζ: Κλέλια Κλουντζού
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος