62χρονος στο τμήμα Γιαννιτσών γιατί “αγανάκτησε” από τις φωνές παιδιών

Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξε κάτοικος των Γιαννιτσών, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή αιχμηρού αντικειμένου (μαχαιριού). Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο 62χρονος άνδρας αγανάκτησε από τις έντονες φωνές των παιδιών στο πάρκο της Αγίας Αικατερίνης, κατέβηκε από το διαμέρισμα του κρατώντας ένα μαχαίρι και τα φώναξε να απομακρυνθούν. Σύνηθες φαινόμενο στην γειτονιά, όπως και σε κάθε γωνιά της χώρας, που συχνά προκαλεί την αγανάκτηση των περιοίκων.

Αδιανόητο το θέμα της πρόκλησης θορύβων για χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία, όπου ο σεβασμός των γειτόνων είναι αυτονόητος.  Στην Βιέννη οι ενοικιαστές πρέπει να αποφεύγουν τυχόν ενοχλητικούς θορύβους ή ήχους, όπως να παίζουν δυνατή μουσική, να ασκούν φωνητική ή να εξασκούνται σε κάποιο όργανο ή να χτυπούν πόρτες που θα επηρεάσουν τα δικαιώματα, τις ανέσεις ή την ζωή των άλλων μετά τις 10 το βράδυ. Οι ώρες κοινής ησυχίας ισχύουν επίσης τις Κυριακές και τις αργίες. Αντίστοιχα στην Γερμανία υπάρχουν ομοσπονδιακοί, κρατικοί και τοπικοί νόμοι σχετικά με τον θόρυβο και τον έλεγχο του. Αυτό σημαίνει ότι ουδείς μπορεί να κάνει κάποιο θόρυβο αρκετά δυνατό που θα ξεφύγει από το δωμάτιό του και θα εντοπιστεί από τους γείτονες.

Υπάρχουν Γερμανοί δικηγόροι που ειδικεύονται στο «δίκαιο του θορύβου» και αν τα παιδιά παίζουν έξω μετά τις εννιά ένα καλοκαιρινό βράδυ, οι γονείς κινδυνεύουν με πρόστιμο. Ίσως είναι πιο ευαίσθητη η γερμανική ακοή σε κάποια ντεσιμπέλ που σηματοδοτούν τον θόρυβο: ραδιόφωνα, έντονο περπάτημα, ομιλία, δυνατή μουσική, κούρεμα γκαζόν, φωνές παιδιά, γλέντι, φτέρνισμα, σκυλιά, κινητήρες, ή οτιδήποτε ηχηρό.

Όπως έγραψε ο γερμανός συγγραφέας Kurt Tucholsky: «Υπάρχουν πολλά είδη θορύβου, αλλά μόνο μία σιωπή».

ΠΗΓΗ: ΕΛ.ΑΣ Αστυνομικό Τμήμα Πέλλας, https://www.spiegel.de

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος