3ο Δημοτικό Ευκαρπίας: Καταγγελία γονέων ότι το σχολείο θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση λόγω… τεχνικών έργων

Έντονη είναι η διαμαρτυρία γονέων μαθητριών και μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως καταγγέλλουν, από τον προσεχή Σεπτέμβριο και μέχρι τον Νοέμβριο, το σχολείο θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση. Αυτό θα συμβεί όχι εξαιτίας της πανδημίας αλλά, λόγω τεχνικών έργων που δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν ως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως καταγγέλλει η κ. Ελευθερία Μαγκανάρη, μητέρα μαθητή της τρίτης δημοτικού, μαζί με τους γονείς 50 ακόμη παιδιών.

Οι γονείς ζητούν μέσω του δικηγόρου τους, Κώστα Μορτότοπουλου, είτε το έργο να ολοκληρωθεί στην ώρα του, είτε να παραχωρηθεί προσωρινά χώρος στα 360 παιδιά του σχολείου, ώστε να κάνουν τα μαθήματα δια ζώσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Μαγκανάρη, η λύση που προτείνεται είναι να μοιραστούν τα παιδιά σε άλλα δημοτικά του δήμου και να παρακολουθούν τα μαθήματα σε σχολικές αίθουσες αλλά απογευματινές ώρες, κάτι που δεν εξυπηρετεί τους γονείς. Δηλώνουν επίσης ότι είναι ανέφικτο να αρχίσει η χρονιά με τηλεκπαίδευση, καθώς, όπως επισημαίνουν, υπάρχουν εργαζόμενοι γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού για να επιβλέπουν τα παιδιά την ώρα του μαθήματος στο σπίτι.

Οι γονείς με επισήμανσή τους προς το Δ.Σ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, επιφυλάσσονται για τη συνταγματικότητα μιας τέτοιας απόφασης και υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στο σχολικό περιβάλλον ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους, ύστερα από 2 χρονιές με lockdown.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος