31 προσαγωγές κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Ένταση επικράτησε ανάμεσα σε φοιτητές και δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το κτήριο της διοίκησης του ΑΠΘ. Φοιτητές εκτόξευσαν μπογιές και καφέδες προς τους αστυνομικούς με τα ΜΑΤ αρχικά να τους απωθούν με ασπίδες και στη συνέχεια με χρήση χημικών.
Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 31 προσαγωγές, διαλύοντας την κατάληψη στην πρυτανεία.
Μία κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.
Είχε προηγηθεί επίσημο αίτημα των πρυτανικών αρχών προς την ΕΛΑΣ, για άμεση επέμβαση με το αιτιολογικό των βανδαλισμών στους χώρους της διοίκησης του πανεπιστημίου.
Νωρίτερα, οι πρυτανικές αρχές είχαν στείλει επιστολή στα μέλη του ΑΠΘ, εξηγώντας τους λόγους που ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας.

Νωρίτερα, οι πρυτανικές αρχές είχαν στείλει επιστολή στα μέλη του ΑΠΘ, εξηγώντας τους λόγους που ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας.

“… Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στο εξής καμιά άλλη προσβολή στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας από οποιαδήποτε ομάδα επιχειρήσει με τη βία να παρεμποδίσει την ομαλή λειτουργία του. Η απεργία είναι σεβαστή όπως και η ειρηνική διαμαρτυρία και συνάθροιση. Όλες αυτές οι εκφράσεις διαμαρτυρίας εφόσον προέρχονται από νόμιμες και συλλογικές διαδικασίες, είναι κατακτήσεις της Δημοκρατίας. Είναι σεβαστές και αδιαπραγμάτευτες εντός του Πανεπιστημίου, όπως και οπουδήποτε αλλού στη χώρα. Η βία, όμως, η απειλή χρήσης βίας, η κατάληψη του δημόσιου χώρου σε βάρος άλλων, για την προώθηση οποιονδήποτε αιτημάτων και διεκδικήσεων, δεν είναι και δε θα γίνουν ποτέ αποδεκτές. Η δέσμευσή μας είναι σταθερή. Θα εφαρμοστεί ο νόμος για την προάσπιση της δημοκρατικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου”.

Οι συλληφθέντες, στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ