25ο ΦΝΘ: “Η μητέρα του σταθμού”-Ένα ντοκιμαντέρ για τις “αόρατες” μετανάστριες του 60 

Το ντοκιμαντέρ “Η μητέρα του σταθμού” της Κωστούλας Τωμαδάκη, ακολουθεί τη ζωή εκείνων των “αόρατων” γυναικών που ένα βράδυ πήραν το τρένο και έφυγαν μετανάστριες από τα φτωχά χωριά της Ελλάδας για Γερμανία τις δεκαετίες του 60 και του 70, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή.

Η κα Τωμαδάκη περιγράφει στο ντοκιμαντέρ της την αίσθηση του να φεύγεις και να αφήνεις πίσω σου το νεογέννητο παιδί σου, χωρίς να ξέρεις πότε θα το ξαναδείς….Να φτάνεις μέχρι τη νύχτα στο Μόναχο και να σε οδηγούν στα σπίτια δίπλα στις φάμπρικες, μη γνωρίζοντας τη γλώσσα και μην έχοντας κανένα γνωστό.

Η κάμερα ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τις «αόρατες» γυναίκες που κουβάλησαν την ιστορία τους, φωτίζοντας τα κίνητρα της μετανάστευσης και το όνειρο για ένα καλύτερο κόσμο.

Οι αναμνήσεις και οι μαρτυρίες, συνδυάζονται με τα επίσημα αρχεία που μέχρι σήμερα δεν έχουν δει το φως, αλλά κυρίως με τα προσωπικά αρχεία των γυναικών που από μόνα τους αποτελούν ιστορικό αρχείο ανεκτίμητου πλούτου για την ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος