24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ- Πέντε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Πέντε συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από εργαζόμενους, φορείς, σωματεία και συνδικάτα, με αιτήματα αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας. 

Συγκεκριμένα, στις 10:30 θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Στο Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μέλη του ΕΚΘ. Την ίδια ώρα, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας η ΟΚΔΕ. Στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, επίσης στις 10:30, αντιεξουσιαστές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Επίσης, στις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οδηγοί φορτηγών θα συγκεντρωθούν στη συμβολή της οδού Βούλγαρη με τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή και τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για τις φορτοεκφορτώσεις.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και θα διατεθεί προσωπικό ασφαλείας για τη δρομολόγηση 50 λεωφορείων.

Η κινητοποίηση άρχισε από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Απριλίου, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διατεθεί προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Η διοίκηση του Οργανισμού προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί η συμμετοχή των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ στην απεργία παράνομη και καταχρηστική, προκαλώντας την αντίδραση του Συνδικάτου που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «με τις ευχές του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων οδηγώντας τους στις αίθουσες των δικαστηρίων».



Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος