Στην Καλαμαριά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Λιβανός

Τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου στην Καλαμαριά επισφράγισε με την επίσκεψή του στο δημαρχείο Καλαμαριάς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός. Πρόκειται για ένα έργο που έμενε στάσιμο πολλές δεκαετίες, και τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ήδη ξεκίνησαν οι τροποποιήσεις στις μελέτες, οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν αρχές Νοεμβρίου για έγκριση.

«Στόχος του υπουργείου είναι να επενδύσουμε το μέγιστο δυνατό στις υποδομές για τον πρωτογενή τομέα. Ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή το Αλιευτικό καταφύγιο είναι πολύ σημαντικό, καθότι είναι πηγή ουσιαστικής αναπτυξιακής πολιτικής και εισοδηματικής πολιτικής για τους αλιείς και για τους περίοικους και βεβαίως ανοίγει πολύ περισσότερο τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του παραλιακού μετώπου», δήλωσε ο κ. Λιβανός.

Ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης από την πλευρά του ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καθοριστική συμβολή του στη δρομολόγηση της κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου και τόνισε: «Το Αλιευτικό Καταφύγιο θα γίνει. Είναι ένα από τα πρώτιστα ζητήματα που θέσαμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με χαρά αντιμετωπίστηκε θετικά επί υπουργίας Σπήλιου Λιβανού. Αυτό πρέπει να το πούμε, γιατί πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Χαιρόμαστε διότι οι όποιες δυσκολίες έχουν πλέον καμφθεί. Από κοινού το υπουργείο και ο Δήμος Καλαμαριάς συνεργαζόμαστε και εκφράζουμε τους αλιείς μας. Είμαστε περήφανοι που υπάρχει στην Καλαμαριά το μοναδικό κομμάτι πρωτογενούς τομέα και νομίζω ότι και μετά από αυτή την επίσκεψη, όλοι καταλαβαίνουμε το Αλιευτικό Καταφύγιο Καλαμαριάς γίνεται και είναι πραγματικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι εντατικά θα εργαστούμε ώστε μέχρι το τέλος του 23 όντως να το εγκαινιάσουμε, να το θέσουμε σε λειτουργία και να το παραδώσουμε στην τοπική μας κοινωνία».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν η Γ.Γ του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο υφυπουργός ΥΠ.Α.Τ, Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, ο Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και η Γ.Γ του Υπουργείου, Χριστιάνα Καλογήρου, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού και πρώην Δήμαρχος Νίκος Καραμάνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, Δημήτρης Κυρατζής, όλοι οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι εκπρόσωποι των Αλιέων της Καλαμαριάς.

Πηγή Δ. Καλαμαριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος