22 χρόνια μετά λειτουργεί ξανά ο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στο “σημείο Μηδέν” της Νέας Υόρκης

Χαρμόσυνα χτυπούν σήμερα και αύριο οι καμπάνες στο Κέντρο Εμπορίου του Μανχάταν της Νέας Υόρκης καθώς παραμονή κι ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά  ο ιερός Ναός – σύμβολο, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, κατέβηκε και η τελευταία σκαλωσιά, απ’ το εσωτερικό του εμβληματικού Ναού, που υποστήριζε την αποπεράτωση των εικόνων, που αγιογράφησαν οι μοναχοί Λουκάς και Παχώμος  της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, και σήμερα αναμένεται ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, ενώ ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου απ’ τις 8.30 έως τις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η θεία λειτουργίας 22 χρόνια μετά.

Το όλο εγχείρημα για τον άνθρωπο που στάθηκε από το πρώτο λεπτό αρωγός της ανέγερσής του, το πολυβραβευμένο φιλάνθρωπο κι επιχειρηματία στο κλάδο των κατασκευών Λου Κάτσο, μοιάζει με τον μυθικό φοίνικα που αναγεννιέται απ’ τις στάχτες του.

Κόντρα στη μισαλλοδοξία, το παγκόσμιο σύμβολο ενότητας και ανεξιθρησκίας (καθώς πιστοί απ’ όλα τα δόγματα θα μπορούν να προσεύχονται τιμώντας την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση των δίδυμων πύργων), θα φέρει στο εσωτερικό του θεματικούς συμβολισμούς άρρηκτα συνδεδεμένους  με την τοποθεσία και την ιστορία της εκκλησίας– κενοτάφιο που σχεδίασε ο Καλατράβα.

Η Πλατυτέρα, έχει τη Νέα Υόρκη και την ίδια την εκκλησία τον Άγιο Νικόλαο, έχει τον Άγιο Νικόλαο την ώρα που καίγονται να σηκώνει ανθρώπους απ’ το νερό για τον ουρανό… και έχει να κάνει με το κενοτάφιο για τους 3000 που πεθάνανε 9/11 στη ΝΥ.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πυροσβέστες και η αστυνομία του Μανχάταν πλάι στους Αγίους, και οι ψυχές των αδικοχαμένων στο χέρι του Θεού αναπαυμένες, είναι μερικές μόνο απ’ τις αγιογραφημένες σημειολογίες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος