21 πυρκαγιές την Κυριακή 19/8 – Υψηλός κίνδυνος για τη Δευτέρα 20/8 (video)

Συνολικά 21 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 σε όλη τη χώρα. Στην Αττική φωτιές ξέσπασαν στην Κερατέα, τα Καλύβια και τη Βραυρώνα οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στη Χαλκιδική ένας 36χρονος συνελήφθη για εμπρησμό σε δασική περιοχή. Ο Γερμανός υπήκοος βρέθηκε στην περιοχή του Νεοχωρίου, κοντά σε πυρκαγιά με πέντε αναπτήρες στην τσέπη του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, βρέθηκε κοντά σε φωτιά που ξέσπασε σε πευκόφυτη έκταση, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια για ενημέρωση των αρχών. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από κλιμάκια της πυροσβεστικής. Κοντά στο σημείο εκδηλώθηκαν άλλες δύο μικροεστίες, οι οποίες επίσης κατασβέστηκαν πριν επεκταθούν.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν μετά τη μία το μεσημέρι της Κυριακής, στον δήμο Λαυρεωτικής, η μία στην περιοχή Μητροπήσι και η άλλη στη Φέριζα. Στις δύο περιοχές, όπου υπάρχουν πεύκα, αμπέλια και διάσπαρτα σπίτια, πνέουν ισχυροί άνεμοι και για το λόγο αυτό παραμένουν σε εγρήγορση δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Στη Θεσσαλονίκη, ξέσπασε φωτιά στον αύλειο χώρο εταιρίας ανακύκλωσης, στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, χωρίς να απεληθεί το κτήριο της εταιρείας. Ο καπνός ήτανορατός σε όλη σχεδόν τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν 11 οχήματα και 35 πυροσβέστες, δύο υδροφόρες του δήμου και ένα χωματουργικό μηχάνημα.

Πολύ υψηλός είναι για τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα στην κατηγορία 4, γιαπεριοχές όπως η Λέσβος και η Χίος, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Σκύρος, η Αττική, η Αργολίδα, η Κορινθία και η Λακωνία.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος