1ο διεθνές συμπόσιο μαρμάρου στο Κάτω Νευροκόπι

Έξι καλλιτέχνες μαρμαρογλυπτικής από γειτονικές Βαλκανικές χώρες βρίσκονται στο Κάτω  Νευροκόπι της Δράμας για να συμμετάσχουν στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο Μαρμάρου, «Marble Peak», που πραγματοποιείται από τις 3 έως 29 Οκτωβρίου 2021.

Το 90% του εξορυσσόμενου μαρμάρου της Ελλάδος προέρχεται από την Δράμα. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για την διοργάνωση ενός συμποσίου, που θα έριχνε βάρος στον τόπο που παράγονται οι ακατέργαστοι ογκόλιθοι δεκάδων τόνων για να καταλήξουν σε έργα τέχνης, εξηγεί ο Γιάννης Κυριακίδης, Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου.

«Το Marble Peak, είναι η πρώτη δράση στο Νευροκόπι, που φιλοδοξεί να αναδείξει τη σύνδεση του μαρμάρου με την περιοχή και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μέσω του μαρμάρου, του πολιτισμού και της ιστορίας».

Πόσο εφικτό είναι να αποτυπώσεις ευαισθησίες πάνω στην σκληρή πέτρα; Η Βίκυ Κωνσταντινίδου, ιστορικός τέχνης σημειώνει ότι το θέμα του  αποτυπώνουν επάνω στο μάρμαρο είναι η δική τους εικόνα των σχέσεων που διαμορφώνονται μεταξύ των ανθρώπων. στον καιρό της πανδημίας.

Μετά τον ένα μήνα που θα απαιτηθεί για την κατασκευή τους, τα έργα θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Νευροκοπίου για να τα αποτιμήσει το κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος