“1800”: Η Ελληνική Επανάσταση γίνεται Epic Comic – Διαδικτυακή διάλεξη με το δημιουργό Θανάση Καραμπάλιο

“1800”…οι πρωταγωνιστές της περιόδου, οι καπεταναίοι, οι κλέφτες και οι αρματολοί, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γοητεία από τους πολυσκιτσαρισμένους ντεσπεράντο και τους σκοτεινούς παρανόμους των μαύρων ευρωπαϊκών δασών”.

Η ελληνική ιστορία, είναι γεμάτη με γεγονότα και πρόσωπα που στα χέρια ενός ταλαντούχου δημιουργού μπορούν να αποτελέσουν εκλεκτά υλικά για συναρπαστικές διηγήσεις, εικονογραφημένες ή μη. Ειδικά τα προεπαναστατικά χρόνια, η περίοδος που το ελληνικό κράτος παλεύει να γεννηθεί, «φωνάζει» να τη δεις με τα δικά σου μάτια και να τη ζωγραφίσεις με τα δικά σου χρώματα. Αυτό το τολμηρό εγχείρημα ανέλαβε ο Θανάσης Καραμπάλιος  με τη σειρά Graphic Novel υπό τον τίτλο «1800».

“1800”: Η Ελληνική Επανάσταση γίνεται Epic Comic – Διαδικτυακή διάλεξη με το δημιουργό Θανάση Καραμπάλιο

Δημιούργησε ένα graphic novel εμπνευσμένο από τους πρωταγωνιστές της επανάστασης του 1821, τους κλέφτες και τους αρματολούς, τοποθετώντας τη δράση τους μέσα σε ένα ιστορικό πλαίσιο που είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Η ατμόσφαιρα της ελληνικής επαρχίας των αρχών του 19ου αιώνα, τα σκοτεινά χωριά και οι πόλεις αποτέλεσαν ιδανικό background για να ξετυλίξει το κουβάρι των ιστοριών του.

“1800”: Η Ελληνική Επανάσταση γίνεται Epic Comic – Διαδικτυακή διάλεξη με το δημιουργό Θανάση Καραμπάλιο

Διαδικτυακή διάλεξη – παρουσίαση graphic novel στις 26 Μαΐου 2021, ώρα 19:00

Στη διάλεξη ο graphic designer  Θανάσης Καραμπάλιος θα μιλήσει για το έργο του, το οποίο είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας και μελέτης. Ένα έργο που  φωτίζει λεπτομέρειες της περιόδου, μικρές και μεγάλες, με την τεκμηρίωση και την ακρίβειά της. Από τις φουστανέλες και τα όπλα της εποχής, μέχρι τις επιπλώσεις των σπιτιών και την αρχιτεκτονική των κτιρίων και από τις συμπεριφορές των ανθρώπων σε οικογενειακό επίπεδο, μέχρι την κοινωνική διάρθρωση. Στις σελίδες του έργου του συνοψίζονται όλες οι θρυλικές μορφές της επανάστασης του 1821 αλλά και της προεπαναστατικής περιόδου. Παρελαύνουν φουστανέλες και φέσια, ήρωες και προδότες, γιαταγάνια και φυσεκλίκια, οπλαρχηγοί με παχιά μουστάκια.

Διοργάνωση: Τμήμα Πολιτισμού, Δήμος Παύλου Μελά. Η διάλεξη τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».“1800”: Η Ελληνική Επανάσταση γίνεται Epic Comic – Διαδικτυακή διάλεξη με το δημιουργό Θανάση Καραμπάλιο

O Θανάσης Καραμπάλιος γεννήθηκε το 1983 στο Παλαιόκαστρο Ελασσόνας, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Το 2007 φοίτησε στην σχολή COMINK στην Θεσσαλονίκη. Το 2019 στα Ελληνικά βραβεία Comic, η ακαδημία του απένειμε τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Η σειρά «1800» περιλαμβάνει έως τώρα 5 βιβλία (1. Πατέρας, 2. Ελένη, 3. Αγία Μαύρα, 4. Χάκι, 5. Μαύρα Καράβια), που κυκλοφορούν από τη Jemma Press.

Πλατφόρμα zoom – δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ

Στη συνέχεια μια μέρα πριν την εισήγηση θα αποσταλεί στα προσωπικά email ο σύνδεσμος του zoom για την παρακολούθηση της εισήγησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος