17η Μαΐου: Διεθνής Ημέρα κατά της ομοφοβίας

Διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας, τρανσοφοβίας και αμφιφοβίας σήμερα και ο αγώνας αυτών που υφίστανται διακρίσεις και καταπίεση εξαιτίας του φύλου τους συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις η ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα διεκδίκησε το δικαίωμα στο γάμο και τη γονεϊκότητα.

Στις 17 Μαΐου 1990, η γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποφασίζει πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι πια ψυχική ασθένεια κάτι που πίστευε από το 1948. Η 17η Μαΐου επιλέγεται γι’ αυτόν το λόγο από την LGBTQI+ κοινότητα ως διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας και γιορτάζεται για πρώτη φορά το 2005. Στην Ελλάδα σήμερα με σύνθημα “Μέχρι η αγάπη να κερδίσει ισότητα στον γάμο, ισότητα στη γονεϊκότητα” το “Δίκτυο Συντονισμού για τον ΛΟΑΤΚΙ+ γάμο” διεκδικεί το δικαίωμα στον γάμο, την παιδοθεσία και γενικά τη γονεϊκότητα και στους δύο γονείς.

Όλο και περισσότερα ομόφυλα ζευγάρια ζουν μαζί αγαπημένα θέλουν να παντρευτούν να κάνουν παιδιά η πολιτεία τους στερεί αυτό το δικαίωμα. Αν κι έχουν γίνει κάποια πράγματα με το σύμφωνο συμβίωσης η γονεϊκότητα δεν έχει καλυφθεί.

Εν κατακλείδι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙΑ+ διεκδικεί την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος όλων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος