15.000 διαδηλωτές στις Βρυξέλλες κατά της TTIP (video)

Με την ελπίδα ότι οι συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στη Μπρατισλάβα θα καταρρεύσουν λόγω του βέτο της Γαλλίας και των επιφυλάξεων ανά την Ευρώπη, αλλά και με το φόβο ότι οι εμπορικές συμφωνίες TTIP και CETA θα υπονομεύσουν θεμελιώδη δικαιώματα για εργασία, περιβάλλον και διατροφή, κατέβηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών χιλιάδες διαδηλωτές.

Δύο Δούρειοι Ίπποι, ένας που συμβολίζει τη Διατλαντική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων TTIP και δεύτερος για τη συμφωνία CETA, μεταξύ ΕΕ-Καναδά, μεταφέρθηκαν από διαδηλωτές έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αστυνομία των Βρυξελλών δεν επενέβη, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στις οποίες συμμετείχαν έως και 15.000 άνθρωποι από συνδικαλιστικά σωματεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήματα καταναλωτών.
Η αστυνομία του Βελγίου περιορίζει ωστόσο, τον αριθμό των διαδηλωτών σε 6.000.

Οι διαδηλωτές υπενθύμισαν ότι οι συμφωνίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών μελών της Ε.Ε.

Πριν από τρεις ημέρες αντηχούσαν οι ίδιες διαμαρτυρίες από επτά γερμανικές πόλεις, το Βερολίνο, Κολωνία, Αμβούργο, Φρανκφούρτη, Λειψία, Μόναχο, Στουτγάρδη, όπου συγκεντρώθηκαν 100.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

ΠΗΓΗ:RT

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος