Τhessaloniki Pitching Forum: Στο “Survivors” το βραβείο καλύτερης ελληνικής παραγωγής της ΕΡΤ

Το πρότζεκτ “Survivors” βράβευσε η ΕΡΤ, στο πλαίσιο του φετινού Thessaloniki Pitching Forum, δίνοντας παράλληλο έπαθλο 2.000 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμιση χρόνο, όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” η Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου, μία εκ των δύο δημιουργών που υπογράφουν τη σκηνοθεσία, μαζί με τη Μαρία Λούκα.

Η ομάδα του πρότζεκτ ασχολείται με την έμφυλη βία και τις ιστορίες των ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για αυτά που βιώνουν. Έτσι το “Survivors”ι επιζήσασες), αποτελεί, σύμφωνα με την κα Πασχαλίδου, μία διαδικασία επούλωσης για τα θύματα, αλλά κυρίως καταγραφής των ιστοριών γυναικών που υπέστησαν βία και επιβίωσαν, όπως φανερώνει και ο τίτλος, δείχνοντας δύναμη ψυχής.

Η παρουσίαση του Thessaloniki Pitching Forum της Αγοράς του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

Στο φετινό Thessaloniki Pitching Forum συμμετείχαν 12 πρότζεκτ από την ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, που αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα και παρουσιάζουν συναρπαστικές ανθρώπινες ιστορίες. Τα επιλεγμένα πρότζεκτ εξερευνούν -το κάθε ένα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο- τις κρυφές πτυχές της ιστορίας, τα γυναικεία κινήματα και το περιβάλλον, καθώς και θέματα ταυτότητας, το κόστος της επιτυχίας στον αθλητισμό, το διαγενεακό τραύμα και την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Το Thessaloniki Pitching Forum ανακοίνωσε φέτος τρία νέα βραβεία: το νεοσύστατο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ σε Ανάπτυξη του Ιδρύματος IEFTA, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, το Βραβείο Eurodoc ύψους 1.000 ευρώ, καθώς και μία VIP συνδρομή στο δίκτυο Eurodoc και το Βραβείο Sunny Side of the Doc για δύο διαπιστεύσεις αγοράς και 500 ευρώ για έξοδα μετακίνησης.

Το Ίδρυμα Ωνάση απένειμε το Onassis Film Award σε ελληνικό πρότζεκτ της Αγοράς του Φεστιβάλ που συμμετέχει είτε στο Thessaloniki Pitching Forum, είτε στο Docs in Progress. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ και στόχος του είναι να αναδείξει ανερχόμενους δημιουργούς. Ανάμεσα στα βραβεία ήταν και το Βραβείο ΕΡΤ σε ελληνικό πρότζεκτ με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, υποτροφία για το Sript2Film Doc Lab του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (Ιούνιος-Δεκέμβριος 2024), Βραβείο DAE (συμβουλευτικές συνεδρίες), Βραβείο Aylon Productions Digital Services (ψηφιοποίηση υλικού), Βραβείο Beldocs (διαμονή και διαπίστευση στο Φεστιβάλ της Σερβίας, Μάιος 2024) και Βραβείο DOK Leipzig Accelerator (επιλογή ενός πρότζεκτ για συμμετοχή στο πρόγραμμα Open Program, 2 δωρεάν διαπιστεύσεις και διαμονή, Οκτώβριος 2024).  

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος