«Η άσκηση κινητοποιεί τα Τ-λεμφοκύτταρα» – Καθ. ορθοπεδικής μιλά για το έργο του Κέντρου Αθλητικής Αριστείας


Στο Κέντρο Αθλητικής Αριστείας της 1ης Ορθοπαιδικής Κλινικής «Αττικόν» ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα υγείας που έχουν μέσω άσκησης. Για την γυμναστική που αποτελεί «φάρμακο» για την πρόληψη και την αποκατάσταση των ασθενειών μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Ορθοπεδικής Κλινικής «Αττικόν, Τάκης Κουλουβάρης.

«Βρισκόσαστε στο εργαστήριο του τμήματος Αθλητικής Αριστείας, ένας χώρος ο οποίος δημιουργήθηκε πρώτα για τους αθλητές των εθνικών ομάδων. Έχουμε αθλητές από ποδηλασία, έχουμε αθλητές από χάντμπολ» σημείωσε ο κ. Κουλουβάρης προσθέτοντας ότι από τον Απρίλιο του 2022 στην κλινική γίνεται και θεραπευτική άσκηση σε ασθενείς με καρκίνο.

«Η άσκηση είναι φάρμακο. Η άσκηση βοηθάει όχι μόνο στην ψυχολογική ανακούφιση του ασθενούς, όχι μόνο στην ενίσχυση της μυϊκής ισχύος, αλλά έχουμε βρεθεί μελέτες ότι βοηθάει ανοσοθεραπευτικά, κινητοποιεί το ανοσοποιητικό μας, κινητοποιεί τα Τ-λεμφοκύτταρα, επιδρά πάνω στον όγκο, τον μικραίνει και δεν παύει να είναι ένα υποστηρικτικό μέσο σε όλες τις θεραπείες», σημείωσε στη δημοσιογράφος της εκπομπής «Συνδέσεις», Μαίρη Σκανδάλη.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος