Ηράκλειο: Την Τετάρτη στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες για τα ναρκωτικά στο Τυμπάκι

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα πέντε αλλοδαποί που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, στο Τυμπάκι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος, που βρήκαν και κατάσχεσαν πάνω από ένα κιλό ινδική κάνναβη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού, της παράνομης κατοχής πλαστών εγγράφων, της παράνομης εισόδου στη χώρα και της ψευδούς κατάθεσης. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην αρμόδια ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Η επιχείρηση του Λιμενικού πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στη διάρκειά της συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, ηλικίας 29, 32, 23, 32, και 44 ετών, για παράβαση κατά περίπτωση της νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, πλαστογραφίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Για τη δράση των συλληφθέντων είχαν φτάσει πληροφορίες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Έτσι, στήθηκε η επιχείρηση με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου Κ-9 «Μασκ» στο σπίτι των συλληφθέντων, στο Τυμπάκι του δήμου Φαιστού. Στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατέσσερις 14 ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1.267, 2 γρ. καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Επιπρόσθετα στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένα πλαστό δελτίο αιτούντα άσυλου, ενώ στην κατοχή του 44χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, βρέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 2,8 γρ.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος