Λέσβος: Ο μαγικός κόσμος του Οριγκάμι μέσα από τα μάτια μιας Σύριας

Το Οριγκάμι, αυτή η ιδιαίτερα λεπτή και εύθραυστη καλλιτεχνία εξασκείτο στην Ιαπωνία από την εποχή Edo, δηλαδή περίπου από το 1.600, με τις ρίζες του να χάνονται στους αιώνες. Σήμερα, χρησιμοποιείται πλέον από την ιατρική, την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, την εκπαίδευση και άλλους τομείς της επιστήμης και της ζωής, καθώς ολόκληρες μελέτες και θεωρίες έχουν ως αφετηρία τους τις δυνατότητες διπλώματος και σχηματοποίησης ενός και μόνο χαρτιού.

Η Χαρτοδιπλωτική, όπως αποδίδεται ο όρος στα ελληνικά, είναι μία τέχνη με θεραπευτικές ιδιότητες που εξασκείται στην Ελλάδα από ελάχιστους. Ένα από αυτά τα άτομα είναι η Diana Assad, που πήγε στη Λέσβο πριν από επτά χρόνια και βάλθηκε να μας μυήσει σε αυτή την τόσο γοητευτική και παράξενη τέχνη.

Η Νταϊάνα από τη Συρία, όταν μετακόμισε στη Μυτιλήνη, αποφάσισε να ανοίξει σχετικό κατάστημα. Όπως είπε, η ηρεμία και η ομορφιά του συγκεκριμένου νησιού, είναι εκείνο που την ενέπνευσε, ώστε να κάνει επάγγελμα αυτή την ιαπωνική εικαστική τέχνη.

Όπως εξήγησε μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή “Περίμετρο” της ΕΡΤ3, πολλαπλά είναι και τα οφέλη της συγκεκριμένης τέχνης που εξασκεί την υπομονή και τη μνήμη, ενώ έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία. Ο γερανός είναι ένα από τα κλασικά σχέδια του Οριγκάμι, ενώ υπάρχει μία πληθώρα και άλλων σχημάτων, όπως στολίδια, αστέρια, λουλούδια, αρκεί να υπάρχει χρόνος και θέληση για δημιουργία.

Κόσμοι ολόκληροι ξεπηδούν μέσα από τις δημιουργίες της Νταϊάνας και τις παράξενες προεκτάσεις μιας τέχνης που συνδυάζει τη φαντασία, τη γεωμετρία και τη ζωγραφική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος