Ο Ίαν ΜακΓιούαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Βρετανός συγγραφέας Ίαν ΜακΓιούαν επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα και δίνει διάλεξη με θέμα «Ο εαυτός: Η λογοτεχνική επινόηση του εαυτού», την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ομιλία του πολυβραβευμένου συγγραφέα εντάσσεται στο πλαίσιο του Megaron Plus και των εκδηλώσεων «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» του Δήμου Αθηναίων (ενότητα Ένας κόσμος συγγραφείς – A word of writers), καθώς η πόλη επελέγη από την UNESCO για να φιλοξενήσει αυτήν τη σπουδαία πολιτιστική διοργάνωση, στόχος της οποίας είναι να φέρει τα «βιβλία παντού».

Η ομιλία του Ίαν ΜακΓιούαν θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και o αναπληρωτής της πρέσβεως της Βρετανίας, Τζέιμς Μπράις.

Η επίσκεψη του συγγραφέα στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και των Εκδόσεων Πατάκη και με την υποστήριξη του British Council Greece.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας Δίαυλος (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
210 72.82.333

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος