Τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Λονδίνο

H Greek Library of London και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση με τίτλο: «140 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα» στην καρδιά του Λονδίνου, το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6 μ.μ. (ώρα Αγγλίας) στο Mary Sumner House.

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση μίλησε τηλεφωνικώς στη «Φωνή της Ελλάδας» και στην εκπομπή «κουβέντες μακρινές» με τις Νατάσα Βησσαρίωνος και Νικόλ Παπαδοπούλου, ο ποιητής, πρόεδρος του γραφείου ποιήσεως και πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου κ. Αντώνης Σκιαθάς.

Όπως ανέφερε, για τον Νίκο Καζαντζάκη και το πλούσιο συγγραφικό, ποιητικό, ταξιδιωτικό και μεταφραστικό έργο του καθώς και για το ανέκδοτο μυθιστόρημα του «Ο ανήφορος» που κυκλοφόρησε πρόσφατα θα μιλήσουν οι:

Έλενα Αβραμίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Πεκίνου, Μέλος Έδρας UNESCO, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ)
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, CEO, Εκδόσεις Διόπτρα
Παναγιώτα Νάκου, Γενική Διεύθυνση της Greek Library of London
Κατερίνα Μοναστιρλή, Υπεύθυνη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στο Ηνωμένο Βασίλειο
Γιώργος Στασινάκης, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη
Gonda Van Steen, Καθηγήτρια, κάτοχος της έδρας Κοραή στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και το Τμήμα Κλασικών Σπουδών στο King’s College του Λονδίνου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με απαγγελίες η Αναστασία Ρεβή, Καλλιτεχνική διευθύντρια του Theatre Lab Company και ο Κωνσταντίνος Αλσινός, συγγραφέας – ποιητής ενώ θα συνοδεύσει με την κρητική λύρα του ο Χρήστος Αγγελιδάκης.

Ο κ. Σκιαθάς δεν παρέλειψε να τονίσει πως η εκδήλωση είναι sold out εδώ και αρκετές μέρες, γεγονός που υπογραμμίζει το μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Ακόμη, ο κ. Σκιαθάς αναφέρθηκε στα βραβεία ποιήσεως Jean Moreas που αποτελούν πλέον θεσμό και δόθηκαν φέτος το Σάββατο 11 Μαρτίου το κατάμεστο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.  


Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος