“Πέντε φορές ξένος”: πέντε ιστορίες ζωής σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Ο καλλιτέχνης Σταύρος Κωτούλας, έζησε κυνηγημένος σε πέντε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Για πέντε φορές ένιωσε ξένος, μετανάστης σε πέντε διαφορετικές χώρες, με φόντο το ιστορικό τοπίο της μεταπολεμικής Ευρώπης. Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Ευθυμίου τον γνώρισε, και αποφάσισε να κάνει γνωστή την ιστορία της ζωής του που την πορεία της καθόρισαν οι πολιτικές ανατροπές, η φτώχεια, η δυσπιστία και, όπως πάντα, οι αποφάσεις των άλλων…

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, ο κινηματογραφιστής Βαγγέλης Ευθυμίου, ήταν καλεσμένος στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για τα γυρίσματα στους τόπους που έζησε ο Σταύρος Κωτούλας, που διήρκεσαν 10 χρόνια, για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του στην Αλβανία, στην Ουγγαρία, στην Αυστρία και στη Σουηδία, για τη σχέση του με την κόρη του, και τέλος για τη ζωή του σήμερα – ελεύθερος πια και μη ξένος – στην Ήπειρο.

Αναφορά γίνεται επίσης στις δυσκολίες που έχει το είδος του ντοκιμαντέρ, στον σημαντικό ρόλο που παίζει η έρευνα, αλλά και στο μέλλον του ξεχωριστού κινηματογραφικού είδους.

Το ντοκιμαντέρ “Πέντε φορές ξένος” προβάλλεται σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» στις 8 Μαρτίου στις 20:00 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές.


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος