J.B. Kiesling: Η δίωξη κατά Μενέντεζ δεν είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα

Η δικαστική δίωξη εναντίον ενός εν ενεργεία γερουσιαστή, όπως ο Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ, σε μια περίοδο που υπάρχει ισορροπία στην αμερικανική Γερουσία είναι απόδειξη ότι το FBI εργάζεται για τον αμερικανικό λαό και τους Θεσμούς και δεν συνιστά σοβαρό λόγο ανησυχίας για την Ελλάδα, τόνισε ο John Brady Kiesling, ο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος Democrats Abroad και πρώην διπλωμάτης στο Στειτ Ντηπάρτμεντ.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους ομογενείς, και στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” με τους δημοσιογράφους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη, ο ίδιος ανέφερε ότι το αμερικανικό συστημα λειτουργεί και οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Τραμπ θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους.

Το Δημοκρατικό Κομμα σέβεται την δικαστική διαδικασία και περιμένει την έκβασή της.  Δεν εκφέρει άποψη επι της υπόθεσης Μενέντεζ, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την σχέση του Μενέντεζ με την Ελλάδα, ο ίδιος παρατήρησε οτι δεν πρέπει να υπερβάλλουμε για τον ρόλο οποιουδήποτε μέλους του Κογκρέσσου στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Ο γερουσιαστής Μενέντεζ είναι όντως πολύ καλός φίλος της Ελλάδας και απο την θέση του μπορεί να μιλά πιο ανοικτά απο την κυβέρνηση Biden. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί την προσεκτική, διπλωματική γλώσσα του Στειτ Ντηπάρτμεντ αλλά στην ουσία δεν προωθεί μια σημαντικά διαφοροποιημένη πολιτική απο αυτή του προέδρου Biden.  Επειδή η Ελλάδα είναι πολύ καλός φίλος, εταίρος και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει πολιτικό κόστος για τον Μενέντεζ  όταν δηλώνει φιλέλληνας. 

“Είμαστε ολοι φιλέλληνες στην Ουάσινγκτον. Δεν είναι κάτι σοβαρό για την Ελλάδα που θα πάει στο δικαστήριο (ο Μενέντεζ)”, τόνισε ο κ. Kiesling.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο “γενικός κανόνας είναι πως απο την εκλογή του Ρίτσαρντ Νίξον το 1968, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ήταν και είναι πιο ανεκτικό απέναντι στα αυταρχικά καθεστώτα απ’ οτι εμείς οι Δημοκρατικοί. Η Ελλάδα το έζησε επι Δικτατορίας με τον Νίξον. Το ίδιο φαινόμενο, δηλ. ο θαυμασμός για μη δημοκρατικούς ηγέτες υπάρχει και στην Ελλάδα, ευτυχώς περισσότερο στα μικρά κόμματα. Βλέπουμε αρκετούς υποστηρικτές του Βλαντιμιρ Πούτιν και άλλων ισχυρών ηγετών, ανέφερε ο επικεφαλής  των Democrats Abroad στην Ελλάδα.

“Οι θεωρίες συνωμοσίας που ακούμε για τον Μενέντεζ, για τον Τράμπ κ.τ.λ. είναι βασικό εργαλείο για την υπονόμευση της Δημοκρατίας παντού. Ας μην τους πιστεύουμε,” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ειδικότερα για την σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία και τον πρόεδρο Ερντογάν, ο πρώην διπλωμάτης τόνισε ότι όποιο κομμα κι αν κυβερνά πρέπει να έχει μακροπρόθεσμη οπτική. Η Τουρκία είναι σημαντικός παράγοντας και πρέπει να κρατήσουμε ισορροπίες. Αυτή την εποχή υπάρχει ανησυχία για τον Ερντογάν στις ΗΠΑ και η ισορροπία  κλείνει περισσότερο προς την Ελλάδα. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος