Κ. Φέρρης: Κανείς Έλληνας δεν αγαπά περισσότερο την πατρίδα από τους Απόδημους και ειδικά τους Αιγυπτιώτες

Στη “Φωνή της Ελλάδας” φιλοξενήθηκε ο Αιγυπτιώτης σκηνοθέτης, δημοσιογράφος, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Κώστας Φέρρης και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με αφορμή τη βράβευσή του για το σύνολο του έργου του με το Life Time Achievment Award, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στην Όπερα της Αλεξάνδρειας.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για το 2ο βραβείο που του δίνεται για το σύνολο του έργου του (ένα αντίστοιχο έχει παραλάβει και από την Τουρκία) αλλά για αυτόν, το συγκεκριμένο έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα γιατί προέρχεται από τη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο πολυβραβευμένος Κώστας Φέρρης, αναπόλησε τα χρόνια που έζησε στη χώρα του Νείλου, στη Σούμπρα, στο Κάιρο και την επαφή του εκεί με την κλασική μουσική αλλά και το ρεμπέτικο. Μίλησε για την περίφημη Αμπέτειο Σχολή, για τη Δραματική Σχολή του Τάκη Τσάκωνα όπου σπούδασε αλλά και για τον κινηματογράφο των Αιγυπτίων και των Αιγυπτιωτών που άνθιζε εκείνα τα χρόνια. Τόνισε ότι “Κανείς Έλληνας δεν αγαπά τόσο την πατρίδα του, όσο οι Απόδημοι Έλληνες και ειδικά οι Αιγυπτιώτες” και αποκάλυψε ότι είναι πολύ συγκινημένος γιατί έχουν περάσει 30 χρόνια από την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Αίγυπτο.

Μίλησε για τη ζωή στο Παρίσι, για τις γνωριμίες του με ανθρώπους του πνεύματος και των Τεχνών και τις επιρροές που δέχθηκε από τη ζωή του στη Γαλλία αλλά και για τις τηλεοπτικές σειρές που έχει σκηνοθετήσει.

Μεγάλος σταθμός υπήρξε στην πορεία του σαν σκηνοθέτης το φιλμ “Ρεμπέτικο” το οποίο θα προβληθεί και πάλι στην Αλεξάνδρεια αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου Αλεξανδρείας, σε ψηφιακή μορφή και στη μορφή του Directors Cut. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Κώστας Φέρρης, σε αυτή τη μορφή έχει προγραμματιστεί να προβληθεί το επόμενο διάστημα και στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι το βραβείο Life Time Achievment Award θα απονείμει στον Κώστα Φέρρη, η πολυβραβευμένη σταρ του Αιγυπτιακού Κινηματογράφου Λάϊλα Έλουϊ (το γένος Καβουριάρη από την Ικαρία), που όπως είπε είναι πολύ καλή του φίλη.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ετοιμάζει νέα ταινία, που θα είναι βασισμένη στη μυθιστορηματική βιογραφία του “Η γέφυρα των λεμονιών” που αναφέρεται στη ζωή του στην Αίγυπτο.

Πηγή: “Φωνή της Ελλάδας”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος