Ζούμε την επέλαση της βρετανικής μετάλλαξης, αυτά είναι αποτελέσματα αυτού του γεγονότος, αλλά πιστεύω ότι αφού περάσει αυτό το κύμα θα μπούμε σε μια κατιούσα πορεία, τόνισε η Δρ. Άννα Παπά-Κονιδάρη, καθηγήτρια μικροβιολογίας (διευθύντρια του Α’ Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας) σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
Βλέπουμε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βλέπουμε τη Βρετανία η οποία φτάνει τώρα να ανοίγει, έχει βάλει ένα χρονοδιάγραμμα ανοίγματος δραστηριοτήτων, οπότε ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την ίδια πορεία, είπε και πρόσθεσε: “Δεν φαίνεται κάτι (σχετικά με την παρουσία άλλων μεταλλάξεων), παρουσιάζονται διάφορες στη Νέα Υόρκη, το Οχάιο, κάποιες μεταλλάξεις τοπικές προς το παρόν, αλλά στην Ευρώπη δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάτι άλλο, είναι η βρετανική αυτή που τρομάζει και η νοτιοαφρικανική για το λόγο ότι μπορεί να την αποφύγουν τα εμβόλια αλλά δεν φαίνεται ότι έχει διασπορά, αυτή που έχει διασπορά είναι η βρετανική… θα είναι στο τέλος η επικρατέστερη”.
Ανέφερε ότι τον επόμενο χρόνο ο κόσμος θα χωριστεί στα δύο. Σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και σε αυτούς που θα έχουν νοσήσει. Όλοι θα έχουν αντισώματα. Οπότε είναι προτιμότερο να είναι από τον εμβολιασμό. Είναι παρήγορο το ότι έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί, μακάρι να μπορούν να γίνουν με πιο γρήγορο ρυθμ, οπότε πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ γερό τείχος ανοσίας λόγω των εμβολίων.
Σε ερώτηση σχετικά με το lockdown, η δόκτωρ είπε πως κανείς δεν ξέρει αν θα είναι το τελευταίο. Μακάρι να υπήρχε κάποιος που να πει «τώρα κλείνουμε και μετά τελείωσε». Οπως ξέρετε γίνονται οι συναντήσεις με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, οι επιδημιολόγοι ξέρουν περισσότερα και θα στηριχθούμε στην άποψή τους”, σημείωσε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος