Την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να επεκταθεί το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης των μαθητών της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων σε παράκτιους Δήμους οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν κολυμβητήριο, ανακοίνωσε-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση-ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο κλειστό κολυμβητήριο Βύρωνα «Χρήστος Ταμπαξής» παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού.
Ο κ. Κοντονής τον οποίο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Πρέπει όλα τα ελληνόπουλα να μάθουν να κολυμπάνε και να χαίρονται τη θάλασσα. Θέλω να πω σήμερα, με ευκαιρία όλη αυτή την ωραία εικόνα που αποκομίζουμε, ότι του χρόνου το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε παράκτιους Δήμους οι οποίοι δεν διαθέτουν κολυμβητήριο. Και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν περισσότεροι μαθητές Δημοτικού κάθε χρόνο να αποκομίζουν τα οφέλη αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία βεβαίως είναι για τα παιδιά, ψυχαγωγία, κυρίως. Βλέπετε με τι χαρά συμμετέχουν και πώς εκφράζονται».
Για το αν υπάρχει σκέψη να γίνει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα και σε κάποιο άλλο άθλημα, ο κ.Κοντονής τόνισε:
«Μας ενδιαφέρει αυτό και θέλουμε να το ολοκληρώσουμε. Ήδη προσπαθούμε όλες οι πρωτεύουσες των νομών να έχουν τις βασικές αθλητικές δομές, δηλαδή ένα κλειστό γυμναστήριο, ένα υπερεπαρκές στάδιο που να έχει στίβο και να γίνονται όλα αυτά τα αθλήματα και ένα κλειστό κολυμβητήριο».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος