Ζάκυνθος: Βράβευση του μάγειρα της λαϊκής αγοράς

Ολοκληρώθηκε εχθές, Κυριακή, το 7ήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιηθήκαν στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Μπορούμε Ζάκυνθος 2016» με θέμα «γαστροτουρισμός – οινοτουρισμός – τοπικό πρωινό – προώθηση του γαστροτουρισμού μέσω των διεθνών λεσχών».

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τις λέσχες μέλη της, Executive Chefs Club of Greece & Euro-Toques Hellas και περιελάμβανε , μεταξύ άλλων, την επίδειξη -προς επαγγελματίες αλλά και όσους ερασιτέχνες ενδιαφέρονταν- από διεθνούς κύρους chef τεχνικών μαγειρέματος κυρίως τοπικών προϊόντων, προκειμένου να αναδειχτούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν και βραβεύσεις, όπως η βράβευση του μάγειρα της λαϊκής αγοράς Ζακύνθου, την προηγούμενη Πέμπτη(30-6). Πρόκειται για τον συνταξιούχο υπάλληλο, Γιώργο Γάσπαρη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, τις ημέρες που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά, μαγειρεύει αφιλοκερδώς προϊόντα από τους πάγκους των παραγωγών, τα οποία, ως μαγειρεμένο πλέον φαγητό, προσφέρονται δωρεάν προς τους επισκέπτες-καταναλωτές. Ενθουσιασμένος και απόλυτα ικανοποιημένος από τη διοργάνωση δήλωσε στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο πρόεδρος της λαϊκής αγοράς, Βασίλης Φλάμπουρας, τονίζοντας ότι πρόκειται για γεγονός που προβάλλει το νησί και τα τοπικά προϊόντα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος