Την οριστική και μόνιμη πεζοδρόμηση του κεντρικότερου εμπορικού δρόμου της πόλης της Ζακύνθου, της Αλεξάνδρου Ρώμα, της επέκτασής της 21ης Μαΐου και όλων των κάθετων σε αυτές, ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στασινόπουλος.
Με έναν περιμετρικό χώρο στάθμευσης λιγότερο, προς το παρόν και καθυστέρηση ενός μηνός από την εξαγγελία του Δήμου, μετά και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, ξεκινά η 1η φάση της εφαρμογής της νέας Κυκλοφοριακής Μελέτης, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τη νύχτα του Σαββάτου 24 Μαΐου 2025 προς Κυριακή 25 Μαΐου 2025.
Η 1η φάση περιλαμβάνει:
1) Μόνιμη πεζοδρόμηση των οδών Αλεξάνδρου Ρώμα & 21ης Μαΐου, καθώς και των κάθετων οδών που τις διασταυρώνουν. (Αλεξάνδρου Ρώμα, 21ης Μαϊου, Αναστ. Μερκάτη, Ι. Φιλιώτη, Αγίου Ελευθερίου, Κ. Ξένου, Σ. Γκούσκου, Δαμίρη, Στεφάνου, Αντ. Λούντζη, Δ. Ιθακήσιου, Ε. Λούντζη, Ριζοσπαστών, Ι. Τσακασιάνου, Μουζάκη, Ηλιακοπούλου)
2) Εφαρμογή νέου κανονισμού λειτουργίας πεζοδρόμων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών.
3) Θέσπιση νέου ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στους πεζοδρόμους. Συγκεκριμένα:
- 1η Απριλίου έως 30η Σεπτεμβρίου: από 02.00 π.μ. μέχρι 09.00 π.μ. & από 15.00 μ.μ. μέχρι 17.00 μ.μ.
- 1η Οκτωβρίου έως 31η Μαρτίου : από 00.00 μ.μ. μέχρι 09.00 π.μ. & από 15.00 μ.μ. μέχρι 17.00 μ.μ.
4) Παράδοση νέων χώρων ελεύθερης στάθμευσης στην περιμετρική ζώνη της πόλης, στην περιοχή Καμινίων και στο παλαιό Νοσοκομείο.”
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ζακύνθου “η εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τη βιώσιμη κινητικότητα και την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης” και καταλήγει:
“Καλούμε τους πολίτες και τους επαγγελματίες να αγκαλιάσουν τη νέα αυτή προσπάθεια, συμβάλλοντας ενεργά στην επιτυχία της μετάβασης σε μια πιο ανθρώπινη, λειτουργική και φιλική πόλη.”
Με το ΦΕΚ δόθηκε λύση σε ένα ζήτημα που εκκρεμούσε επί δεκαετίες, ενώ ανοίγει ο… δρόμος για την πεζοδρόμηση του συνόλου του κέντρου της πόλης της Ζακύνθου, καθώς θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις.
Στη 2η φάση πεζοδρομούνται οι οδοί πέριξ Πλατείας Ιγγλέση (Μητροπολιτικό Μέγαρο) και προβλέπεται παράδοση νέων χώρων ελεύθερης στάθμευσης περιμετρικά της πόλης.
Στην 3η φάση πεζοδρομούνται οι οδοί περιμετρικά Δημαρχείου Ζακύνθου και πέριξ των πλατειών Σολωμού, Αγ. Μάρκου και Δημοκρατίας και προβλέπεται παράδοση νέων χώρων ελεύθερης στάθμευσης περιμετρικά της πόλης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος