Ζάκυνθος: Νεκρός από λεπτοσπείρωση 57χρονος – Ανησυχία στο νησί

Τη μάχη με τον θάνατο έχασε 57χρονος Ζακυνθινός, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ζακύνθου για 15 ημέρες. Τον άτυχο άνδρα είχαν μεταφέρει σε κωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο Ζακύνθου , συγγενείς του στις 2 Ιανουαρίου. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν αμέσως και ξεκίνησαν εξετάσεις για να βρουν τα αίτια που οδήγησαν στην κατάστασή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά περίπου 10 ημέρες  διαπιστώθηκε ότι ευθύνεται το μικρόβιο της λεπτοσπείρωσης. Όπως προβλέπεται ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Τελικά την Τρίτη και μετά από δύο εβδομάδες μάχης για τη ζωή, ο 57χρονος, απεβίωσε.

Το θλιβερό περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στις υγειονομικές αρχές της Ζακύνθου, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες, δεδομένου ότι η κατάσταση που επικρατεί στο νησί, μπορεί να χαρακτηριστεί ως υγειονομική βόμβα. Με τους όγκους των αμάζευτων σκουπιδιών που είναι γεμάτα ποντίκια και αδέσποτες γάτες και σκύλους, με τον βιολογικό να λειτουργεί οριακά και να υπερχειλίζει, με τα λύματα να καταλήγουν στο ποτάμι, την ελλιπή υδροδότηση, τις συνεχείς βλάβες στα δίκτυα αποχέτευσης και υδροδότησης και την κακή ποιότητα του νερού, η ανησυχία εντείνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας κατοικούσε εντός του αστικού ιστού της Ζακύνθου, σε περιοχή που θεωρείται επιβαρυμένη υγειονομικά.

Οι υποθέσεις για τον τρόπο που μπορεί ο 57χρονος να προσβλήθηκε από λεπτοσπείρωση είναι πολλές. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκε κάποιο δάγκωμα, θα μπορούσε να έχει κάποιες ανοικτές πληγές από τις οποίες να εισήλθε στον οργανισμό του το μικρόβιο ή ακόμα και να άγγιξε κάτι μολυσμένο και να άγγιξε το πρόσωπό του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος