Ζάκυνθος: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία (βίντεο)

Μικροπροβλήματα σε δρόμους της Ζακύνθου προκλήθηκαν τις απογευματινές ώρες από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το Ιόνιο.

Συγκεκριμένα έχουν δημιουργηθεί μικροπλημμύρες σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Ένα από αυτά είναι στην Περιφερειακή οδού Ζακύνθου – Αλυκών στον Άγιο Δημήτρη, όπου στην περιοχή Πλακάκι έχει κλείσει προσωρινά ο δρόμος λόγω υπερχείλισης. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα με το αυτοκίνητο που διασχίζει το σημείο, στο οποίο διακρίνονται σακκούλες σκουπιδιών που έχουν παρασυρθεί.

Η κυκλοφορία προς τον Άγιο Δημήτρη γίνεται από Αγγερικό και μέσω Καλιπάδου.

Άμεσα αντιμετωπίστηκε από την αντιπεριφέρεια Ζακύνθου κατολίσθηση στον Βασιλικό, με τον δρόμο να παραμένει ανοικτός.

Την απόφαση να μην ανοίξουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία του νησιού πήρε ο δήμαρχος Ζακύνθου, μετά τις ανακοινώσεις και την ανησυχία της έντασης των καιρικών φαινομένων από απόψε το βράδυ μέχρι και αύριο.

Νωρίτερα, στους κατοίκους Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, είχε σταλεί μήνυμα του 112 της Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο μήνυμα γινόταν σύσταση για το περιορισμό των μετακινήσεων, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης στη Ζάκυνθο από σήμερα το πρωί, έχουν δημιουργηθεί πολλά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε κάποια σημεία του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου και σε πολλά του Δημοτικού Δικτύου.
Ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των πολιτών έκλεισαν οι κάτωθι Επαρχιακοί δρόμοι :
Επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Βολιμών, Τ.Κ. Αγ.Δημητρίου, περιοχή Πλακάκι στο ύψος της Μάντρας Στεριώτη
Επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Αλυκών, περιοχή Αλυκανάς από το σημείο της επιχείρησης μαντολάτου Μαλαπέτσα έως στροφή Αρκαδινού.
Επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Βολιμών έως Επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Αλυκών, Τ.Κ. Αγ. Κήρυκα, Δρόμος ΚΤΕΟ
Προβλήματα με κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν σε πολλά σημεία του νησιού και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στους κάτωθι Δημοτικούς δρόμους.
Τηγάνια Αλυκών, κεντρικός δρόμος Λαγανά, δρόμος Αεροδρομίου – ΚΤΕΟ πόλης Ζακύνθου
Επίσης μέχρι στιγμής έχουν προκληθεί δύο μεγάλες κατολισθήσεις στις περιοχές :
Επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Βασιλικού, Τ.Κ. Αργασίου, περιοχή Αγούλου
Δημοτική Οδός Ζακύνθου – Νερατζούες πριν το παλιό ΧΥΤΑ
Σύμφωνα με την Ε.ΜΥ. τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν μέσα στη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Γίνετε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές και δρόμους που έχουν προβλήματα καθώς και σε σημεία που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
• Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους.
• Να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
• Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων καλούνται να είναι οι κάτοικοι όλων τω ευαίσθητων περιοχών που είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν,
• Επίσης παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, είναι σε πλήρη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Για την έγκυρη και σωστή ενημέρωση τους όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. www.emy.gr ή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el
Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν όλοι να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα τηλέφωνα :
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 199
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 100
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΥΚΩΝ 2695083217
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2695028117
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 112

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος