Ζάκυνθος: Μεγάλη η συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη (video)

Περισσότερα από 2.500 άτομα έλαβαν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε κυρίως από μαθητικά συμβούλια, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, στην πόλη της Ζακύνθου.

Η πλέον συγκινητική στιγμή ήταν όταν μαθήτριες και μαθητές του μουσικού σχολείου, τραγούδησαν στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Οι συγκεντρωμένοι μαθητές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως “στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή”, “ήταν η κακιά η (χ)ώρα”, “Δεν ξεχνώ 1/3/2023” και “ένα κράτος που σκοτώνει τα ίδια του τα παιδιά”. Στο ίδιο σημείο παραβρέθηκαν συνδικαλιστές και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου με πανό που ανέγραφαν “τα κέρδη τους οι νεκροί μας” και “όλων των νεκρών είμαστε η φωνή, το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί”.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού και κατέληξαν πάλι στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Εκεί, προκάλεσε αίσθηση η παρέμβαση ενός από τους μαθητές, ο οποίος υπενθύμισε με νόημα ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από τους ίδιους και ανακοίνωσε πορεία μέχρι την Δευτεροβάθμια, ξεκαθαρίζοντας στους υπόλοιπους συμμετέχοντες ότι μπροστά θα μπουν πρώτα τα μαθητικά πανό και αν θέλουν να ακολουθήσουν τα συνδικαλιστικά ή εκείνα των κομματικών αποχρώσεων, όπως και έγινε.

Στη συγκέντρωση, εκτός από τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων του νησιού και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, συμμετείχαν ενώσεις Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων, Νοσοκομειακών Ιατρών κλπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος