Ελέγχους για το ελαιόλαδο, με τη λήψη δειγμάτων από τα ελαιοτριβεία, ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα, με εντολή του αρμόδιου υπουργείου, το τμήμα εμπορίου της διεύθυνσης ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, με σκοπό τον προσδιορισμό των ποιοτικών χαρακτηριστικών-και όχι μόνο-του συγκεκριμένου προϊόντος από την ευρωπαϊκή ένωση.
Τη σχετική ενημέρωση, έκανε με συνέντευξή της στην ΕΡΤ Ζακύνθου, η προϊσταμένη της εν λόγω διεύθυνσης, Αγγελική Μαργαρίτη, τονίζοντας, πως, το Ζακυνθινό ελαιόλαδο, γνωστό για την ποιότητά του, με αυτή με τη διαδικασία, θα μπορέσει να αποκτήσει ακόμα καλύτερο όνομα και μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, που, θα το ανεβάσει εξαγωγικά και θα το προστατεύσει σε επίπεδο αγορών και αθέμιτου ανταγωνισμού.
Όπως πρόσθεσε, το προϊόν αυτό, που, τώρα είναι ΠΓΕ, έχει τη δυνατότητα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, περαιτέρω ποιοτικής αναβάθμισης, κερδίζοντας, παράλληλα, μια πιο επίσημη «ταυτότητα» και διασφαλίζοντας σημαντικά την ντόπια παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα, αφού, λογικά και η τιμή του θα έχει ανοδική πορεία.
«Όλα αυτά είναι πολύ θετικά και πρέπει όλοι να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους, για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, σε μια εποχή, μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει και τους αγρότες σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων και την αύξηση κόστους της παραγωγής», ανέφερε η κ.Μαργαρίτη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος