Ζάκυνθος: Συλλογή υπογραφών για ΓΝΖ και “κάθοδος” στην Αθήνα

«Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους , τους επαγγελματίες , τους μαθητές και του γονείς που συμμετείχαν στην 3ωρη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο (14-2-2019) στην πλατεία Σολωμού, για το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου (ΓΝΖ), παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες», επισημαίνει το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ).

Στο συλλαλητήριο χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου (ΕΝΙΖ), Νίκος Ποταμίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου, Τσώλας Βαγγέλης, ο μαθητής του 15μελους του 1ου Λυκείου, Χρήστος Καποδίστριας, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών , Σεϊτανίδου Αλέκα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ, Προβής Φώτης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ , Σοφός Παναγιώτη και ο Πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου , Βουρδέρης Νίκος.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του ΕΚΖ , Κωνσταντίνου Γιώργος.

Ζάκυνθος: Συλλογή υπογραφών για ΓΝΖ  και “κάθοδος” στην Αθήνα

Ο πρόεδρος στην ομιλία του αναφέρθηκε «στην απαράδεκτη δήλωση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτου αλλά και των εκπροσώπων της Διοίκησης του Νοσοκομείου ότι νοσηλεύονται 2,2 παιδιά την ημέρα άρα επί της ουσίας δεν χρειάζεται η στελέχωση της παιδιατρικής».

Επίσης αναφέρθηκε «στην πληθώρα μικρών αγγελιών στον τοπικό τύπο από ιδιωτικά ιατρικά κέντρα που ζητάνε οδηγούς ασθενοφόρων, παιδιάτρους και γιατρούς ειδικοτήτων που λείπουν από το Νοσοκομείο».

Δήλωσε τέλος ότι: «Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις , συλλογή υπογραφών και κάθοδο στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και εκπροσώπους κομμάτων της Βουλής, εκτός της ναζιστικής Χρυσής Αυγή»ς.

Ζάκυνθος: Συλλογή υπογραφών για ΓΝΖ  και “κάθοδος” στην Αθήνα

Ζάκυνθος: Συλλογή υπογραφών για ΓΝΖ  και “κάθοδος” στην Αθήνα

Ζάκυνθος: Συλλογή υπογραφών για ΓΝΖ  και “κάθοδος” στην Αθήνα

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με συνθήματα από τους μαθητές των σχολείων όπως «ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ», «ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ» που κατέληξε στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας στο οποίο κρεμάστηκε γιγαντοπανό.

Τέλος, το ΕΚΖ, αναφέρει:
«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
Απαιτούμε :
– ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η Μ.Ε.Θ. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ.
– ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ.
– ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ».

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ:
 ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝ/ΛΩΝ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
 ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 ΕΛΜΕΖ
 15ΜΕΛΗ 1ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ – 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
 ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΖ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΔΗΖ
 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΕΙ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ΟΥ ΡΙΖΑΣ
 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ζάκυνθος: Συλλογή υπογραφών για ΓΝΖ  και “κάθοδος” στην Αθήνα

ΦΩΤΟ ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος