Ζάκυνθος: Φιλμ για τον Οδυσσέα από Ρώσους

Κινηματογραφικό φιλμ διάρκεια μίας ώρας με θέμα τις περιπέτειες επιστροφής του Οδυσσέα θα ετοιμάσει ομάδα επιστημόνων από την Ρωσία, η οποία σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά.

Πιο συγκεκριμένα-και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση-στη Ζάκυνθο ήρθαν ο δημοσιογράφος Δημήτριος Λιάτσος, ο παραγωγός Βασίλι Μελέντιεφ, ο καθηγητής αρχαιολογίας Σεργκέι Καρντιούκ, η σκηνοθέτης Έλλα Τουχαρέλι, και ο Αλέξανδρος Χαμπουργκάεφ, που είχε την ιδέα για το γύρισμα του συγκεκριμένου φιλμ.

Η πενταμελής ομάδα επισκέφθηκε αρχικά διάφορα σημεία της Ζακύνθου για να δει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία και θα επιστρέψει προς τα τέλη Απριλίου, όπου εξειδικευμένο τηλεοπτικό συνεργείο θα αρχίσει τις λήψεις.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε στο νησί μας και τους ευχαρίστησε για αυτή την πρώτη επαφή, ενώ ανέφερε πως πρόσφατα ήταν στη Μόσχα, όπου και βραβεύθηκε από το Εβραϊκό Κογκρέσο για τη διάσωση των 275 Εβραίων την περίοδο της γερμανικής κατοχής από τον τότε Μητροπολίτη και τον τότε Δήμαρχο, Λουκά Καρρέρ.

“Η Ζάκυνθος είναι ένας πανέμορφος τόπος με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί σε συγγράμματα του Ομήρου, ο Οδυσσέας πέρασε και από τη Ζάκυνθο, ενώ υπάρχει τοπικός μύθος, που λέει πως στον Αλικανά ο Οδυσσέας είχε το θρόνο του. Χαίρομαι ιδιαίτερα λοιπόν για την πρωτοβουλία σας να κάνετε αυτό το κινηματογραφικό φιλμ. Ο Δήμος Ζακύνθου θα είναι δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε, παρέχοντάς σας κάθε δυνατή διευκόλυνση” τόνισε ο κ. Κολοκοτσάς.

Ο κ. Λιάτσος ανέφερε πως θα ταξιδέψουν επίσης στην Κεφαλονιά, στην Ιθάκη, αλλά και στη Λευκάδα υπογραμμίζοντας πως το φιλμ θα αποτελέσει μια σημαντική διαφημιστική προβολή για όλα τα Ιόνια νησιά.

Το τηλεοπτικό κανάλι που θα κάνει τα γυρίσματα λέγεται “Magia Planeta” (Ο πλανήτης μου).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος