ertnews.gr

Ζάκυνθος: «Δημόσιο Δίκαιο και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη»

13/09 15:44
Ζάκυνθος: «Δημόσιο Δίκαιο και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη»

Μία πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Δημόσιο Δίκαιο και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» θα διοργανώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου, η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) και το ΤΕΕ Ζακύνθου, σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 18.30. Η επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης «Ο Ζάκυνθος».

Συγκεκριμένα, στις 18.15 θα αρχίσει η προσέλευση, για να πραγματοποιηθούν και οι εγγραφές όσων παρακολουθήσουν, καθώς θα χορηγηθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για τις 18.30 έχει προγραμματιστεί η Έναρξη των Εργασιών.
Πρόεδρος της Ημερίδας είναι ο κ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Διδάκτωρ Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου(Freiburg), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων(ΕΕΔ), Διευθυντής Επιστημονικού Ηλεκτρονικού Περιοδικού Δημόσιο Δίκαιο(www.publiclawjournal.com) και Δικηγόρος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: κ. Ιωάννης Γιατράς, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου και Δικηγόρος. Ο κ. Παναγιώτης Λιβέρης, Πρόεδρος Ν.Ε. ΤΕΕ Ζακύνθου και Πολιτικός Μηχανικός, M. sc. Ο κ. Αθανάσιος Ζούπας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και Δικηγόρος. Ο κ. Γεώργιος Καλούδης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και Δικηγόρος. Και τέλος ο κ. Δημήτριος Δημητρόπουλος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και Δικηγόρος.

Ομιλητές θα είναι οι κύριοι: Δημήτριος Δ. Στράνης, Καθηγητής τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημόσια Διοίκηση – Δημόσιο Μάνατζμεντ» Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Δικηγόρος, ο οποίος θα αναφερθεί σε ζητήματα ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων.
Θα ακολουθήσει η ομιλία του κυρίου Διονύση Φιλίππου, Επίκουρου Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ και Δικηγόρου, ο οποίος θα αναλύσει νομοθετικά και φορολογικά ζητήματα Airbnb.

Οι Ομιλίες θα συνεχιστούν με κεντρικό θέμα την εξέλιξη και διαδικασία πολεοδομήσεων σε τουριστικές περιοχές. Πρώτη θα αναφερθεί στο θέμα η κα. Διονυσία Σιδηροκαστρίτη, D.E.A. Droit Public Aix Marseille III και Δικηγόρος Ζακύνθου Εκπρόσωπος Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στη Ζάκυνθο. Κατόπιν το λόγο θα έχει η κα. Αναστασία Θεοδόση – Κοντού, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ, L.L.L. Queen Mary και Δικηγόρος Ζακύνθου και τέλος τη σκυτάλη θα πάρει ο κ. Δημήτριος Λιβάνης, Αγρονόμος – Τοπογράφος

Γι’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου, η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων και το ΤΕΕ Ζακύνθου. Αύτη θα είναι η τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση σπουδαίας σημασίας που διοργανώνεται στο νησί μας από τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβρη είχε συνεδριάσει στη Ζάκυνθο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ενώ μέσα στον ίδιο χρόνο είχαν διοργανωθεί δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δασικούς χάρτες και για τη διαμεσολάβηση.

Πηγή: «Ημέρα Ζακύνθου»
Φωτο: (Δικαστήρια Ζακύνθου-Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Γιάννης Γιατράς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version