Ζάκυνθος: Στην «πίεση» ο δήμος από το πρόστιμο για το ΧΥΤΑ

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, δέχθηκε στο γραφείο του τους μηχανικούς, Πέτρο Αντωνάκο, και Θεόδωρο Ξανθόπουλο (υπάλληλοι της μονάδας οργάνωσης διαχείρισης των αναπτυξιακών προγραμμάτων), οι οποίοι κατ´ εντολή του γενικού γραμματέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων του υπουργείου Εσωτερικών επισκέφθηκαν το νησί και τον ΧΥΤΑ, προκειμένου να σχηματιστεί μια τεκμηριωμένη απάντηση από την πλευρά της Ελλάδος έναντι του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την υπόθεση του ημερήσιου προστίμου.

Ο κ.Κολοκοτσάς-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της τοπικής ΕΡΤ-μαζί με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Παναγιώτη Μυλωνά, και τον διευθυντή, Θεόδωρο Κάρδαρη, ενημέρωσαν τους μηχανικούς του ΥΠΕΣ για όλες τις ενέργειες που είτε υλοποιούνται, είτε προγραμματίζονται από τη δημοτική αρχή, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα οριστικής παύσης λειτουργίας του ΧΥΤΑ και έναρξη λειτουργίας της μεταβατικής περιόδου.

Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε την σπουδαιότητα της πρότασης που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομίας για την υλοποίηση του οριστικού και τελικού έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ανάγκη άμεσης ένταξης και χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου.
Κατά δήλωσή τους και οι 2 μηχανικοί είναι ικανοποιημένοι και από το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλλεται και από την ειλικρίνεια των εξηγήσεων και απαντήσεων που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή.

Είπαν επίσης ότι στο μέτρο του δυνατού και όπου μπορούν, θα συμβάλλουν στη γρήγορη και αποτελεσματική διευθέτηση των όποιων ζητημάτων προκύψουν. Μετά την ενημέρωση του κ.Κολοκοτσά, πήγαν στο ΧΥΤΑ όπου επιβεβαίωσαν τις δυσκολίες που επικρατούν εκεί.

«Για μια ακόμη φορά ο δήμος στέλνει σαφές μήνυμα ότι εγκληματούν κατά της κοινωνίας και των παιδιών μας όσοι αντιδρούν στην επίλυση του ζητήματος, χωρίς να παρουσιάζουν εναλλακτικές, εφαρμόσιμες και χρηματοδοτούμενες λύσεις. Οι Κασσάνδρες έχουν ήδη αρχίσει να διαψεύδονται», επισημαίνει ο δήμαρχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος