Ζάκυνθος: «Εν κρυπτώ» επιχείρηση του Δήμου να κάψει σκουπίδια και στρώματα δίπλα σε χωριό

Ένα, ακόμα, περιβαλλοντικό έγκλημα που επρόκειτο να διαπράξει ο Δήμος Ζακύνθου κατάφεραν να αποτρέψουν οι κάτοικοι και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας της Λιθακιάς, καθώς αντιλήφθηκαν την εν κρυπτώ κίνησή του, σε συνεννόηση με τον τοπικό πρόεδρο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να πετάξει σε εγκαταλελειμμένο νταμάρι λίγο έξω από το χωριό, σκουπίδια και εκατοντάδες στρώματα που συγκέντρωσε, προκειμένου να τα κάψει.

Κάτοικοι και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς, εντόπισαν το πρωί το φορτηγό του Δήμου, που μόλις είχε ξεφορτώσει τα στρώματα, να φεύγει. Μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, περιφρούρησαν το σημείο, προκειμένου να εμποδίσουν την απόρριψη άλλων 6 με 7 φορτίων με παλιά στρώματα, τα οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ήταν καθ΄ οδόν. Η κίνηση τους αυτή, σε συνδυασμό με την ενημέρωση των υπολοίπων αρχών του νησιού, όπως πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία κλπ, απέδωσε και ο Δήμος σταμάτησε την απαράδεκτη και παράνομη «επιχείρηση» μεταφοράς στρωμάτων στο παλιό νταμάρι.

Ζάκυνθος: «Εν κρυπτώ» επιχείρηση του Δήμου να κάψει σκουπίδια και στρώματα δίπλα σε χωριόΗ ΕΡΤ Ζακύνθου, επικοινώνησε με αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος παραδέχθηκε πως η εντολή να πεταχτούν τα στρώματα στο σημείο είχε δοθεί από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ζακύνθου και τον ίδιο, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λιθακιάς. Τόνισε μάλιστα πως σκοπός τους ήταν να μπουν, το Σαββατοκύριακο, στο παλιό νταμάρι μπουλντόζες, να συγκεντρώσουν τα στρώματα και τους όγκους των σκουπιδιών, που απορρίπτονται εκεί παράνομα εδώ και χρόνια, σε δυο τρία σημεία και την Δευτέρα να τα κάψουν, ελεγχόμενα. Η πλευρά του Δήμου ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει την πυροσβεστική και πως είχε λάβει άδεια να κάψει τα ογκώδη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου δεν είχε επίσημο αίτημα και πως είχε γίνει μια προφορική ενημέρωση για καύση κάποιων κλαδιών, καλαμιών και ξύλων και όχι στρωμάτων.

Στο σημείο πήγε και ο πρόεδρος της κοινότητας Λιθακιάς, ο οποίος συνομιλώντας με τους παρευρισκόμενους, παραδέχθηκε πως, χωρίς να ενημερώσει, όχι τους κατοίκους αλλά ούτε καν το τοπικό συμβούλιο, συμφώνησε να μεταφερθούν στο παλιό νταμάρι του χωριού τα παλιά στρώματα. Ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και την δημοσιοποίηση του θέματος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, ανασκεύασε τα όσα έλεγε λίγη ώρα πριν στους συγχωριανούς του, δηλώνοντας… άγνοια για τις κινήσεις του Δήμου, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε και παράνομες, ισχυριζόμενος πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει μόνο στην καύση των ξύλων που είναι πεταμένα στο χώρο.

Ζάκυνθος: «Εν κρυπτώ» επιχείρηση του Δήμου να κάψει σκουπίδια και στρώματα δίπλα σε χωριόΟι κάτοικοι της κοινότητας Λιθακιάς, δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να σταματήσουν τέτοιες καταστροφικές για το περιβάλλον ενέργειες στο χωριό τους και να προστατεύσουν την υγεία τη δική τους και των παιδιών τους. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΡΤ Ζακύνθου έχει αποκαλύψει από τις 17 Φεβρουαρίου, πως ένα απίστευτης φυσικής ομορφιάς λαγκάδι που διατρέχει το συγκεκριμένο χωριό, έχει μετατραπεί σε χωματερή. Έκτοτε και παρά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Δήμου και του προέδρου της κοινότητας για παρεμβάσεις, καθαρισμό και αποκατάσταση του λαγκαδιού, δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος