Ζάκυνθος: Έλεγχοι για τήρηση φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, στις 17 και 18 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 15 καταστήματα, ενώ σε ένα κατάστημα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες καθώς και πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγιση 7 ημερών για μη τήρηση μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους στη Ζάκυνθο, διαπιστώθηκε:
Στη Ζάκυνθο:

•σε εστιατόριο – καφετέρια, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου,
•σε κέντρο αναψυχής, να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου,
•σε καφέ μπαρ – εστιατόριο, η μη έκδοση 8 αποδείξεων αξίας 198 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
•σε επιχείρηση παροχής ποτών, η μη έκδοση απόδειξης και να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου,
•σε αναψυκτήριο – καφετέρια, η μη έκδοση 5 αποδείξεων αξίας 116 ευρώ,
•σε κέντρο αναψυχής – μπαρ, η μη έκδοση 10 αποδείξεων αξίας 267 ευρώ, να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και 10 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου, ενώ επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγιση 7 ημερών για μη τήρηση μέτρων προστασίας κατά του κορονωϊού,
•σε εστιατόριο, να απασχολούνται 5 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ