Ζάκυνθος: Εγκατάσταση σεισμογράφων από καθηγητές και φοιτητές

Τρεις σεισμογράφους θα εγκαταστήσουν στη Ζάκυνθο μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος που εκτελούν τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Γενεύης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο δήμαρχο οι καθηγητές, τον οποίο επισκέφθηκαν στο γραφείο του, οι σεισμογράφοι θα μπουν στον Άγιο Λέοντα, στον Βασιλικό και στις Βολίμες. Η επιστημονική ομάδα συναντήθηκε και με τον Διδάκτωρ Φυσικής, Γιάννη Κοπανά, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για τα σεισμικά φαινόμενα στο νησί και τη δραστηριότητα που υπάρχει, ενώ σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι:
«Οι σεισμογράφοι που θα εγκατασταθούν, θα δίνουν σε πραγματικό χρόνο τη σεισμική δραστηριότητα σε μεγάλη κλίμακα, δηλαδή, γύρω από τη Ζάκυνθο, τα Στροφάδια, την Κεφαλονιά και την Ηλεία. Πρόκειται για μια επιστημονική ομάδα με εμπειρία που έχει κάνει εργασίες σε όλο τον κόσμο και θα ερευνήσει κάποιες παραμέτρους πρόδρομων φαινομένων και σε περίπτωση που καταφέρουμε να συνεργαστούμε και στην Ελλάδα, αυτές οι παράμετροι μπορούν να οδηγήσουν σε μια ασφαλή πρόγνωση ενός μεγάλου επερχόμενου σεισμού.
Αυτή η διαδικασία θα δώσει τα “όπλα” στην τοπική κοινωνία, μέσω του Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε καλύτερα ένα σεισμικό φαινόμενο, προκειμένου να μην έχουμε δυσμενείς επιπτώσεις. Έχουμε συνεννοηθεί τα αποτελέσματα των μελετών και των ερευνών που θα κάνει η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα να κατατεθούν στο Δήμο για να αποκτήσει μια μεγαλύτερη βάση δεδομένων και όλα αυτά να αποτελέσουν βιβλιογραφία και γνώση για τους μελλοντικούς επιστήμονες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος