Ζάκυνθος: “Κόντρες” στην συνεδρίαση του επιμελητηρίου

«Μπουρλότο» στη χθεσινή συνεδρίαση του τοπικού επιμελητηρίου έβαλε η γενική γραμματέας, Νίκη Μαλαφούρη, όταν στη συζήτηση των προ ημερησίας θεμάτων, έγειρε ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας και, άρα, προσβολής των όποιων αποφάσεων ληφθούν ως παράνομες και παράτυπες, καθώς για την πραγματοποίησή της, όπως υποστήριξε, έπρεπε να είχε προηγηθεί διοικούσα επιτροπή.

Απαντώντας, ο πρόεδρος του οργάνου, Δημήτρης Γαργαλέας, αφού έκανε λόγο για χτυπήματα λόγω προεκλογικής περιόδου, ανέφερε ότι έκανε εφαρμογή σχετικού νόμου, ο οποίος, όπως είπε, του δίνει το δικαίωμα να προχωρεί σε διαδικασίες σύγκλισης διοικητικού συμβουλίου όταν πρόκειται για σοβαρά και επείγοντα θέματα και, απλώς, να ενημερώνει τη διοικούσα. Προς ισχυροποίηση της θέσης του, όπως ενημέρωσε ο κ. Γαργαλέας, έλαβε υπόψη του και την άποψη του νομικού συμβούλου της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων, κ. Βαρδαλά, με τον οποίο και είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η υπόθεση περιπλέχτηκε περισσότερο, όταν η κα Μαλαφούρη ανταπαντώντας υποστήριξε ότι και η ίδια είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βαρδαλά, ο οποίος της είπε ότι, είναι παράνομη και παράτυπη η σύγκλιση από τον πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου χωρίς να έχει προηγηθεί διοικούσα, με εξαίρεση την περίπτωση που «βγει» πρόσκληση την αμέσως επόμενη ημέρα μετά από αναβληθείσα -λόγω έλλειψης απαρτίας-συνεδρίαση και πάντως πριν ολοκληρωθεί ημερολογιακά ο τρέχων μήνας, για τη συζήτηση επειγόντων θεμάτων. Με την επίμονη στάση αμφισβήτησης της νομιμότητας της χθεσινής διαδικασίας, η πρώην στενή συνεργάτης του προέδρου και μέλος της διοικούσας επιτροπής, κατάφερε ισχυρό πλήγμα στο αρραγές, μέχρι προσφάτως, μέτωπο που εμφάνιζαν τα μέλη της εν λόγω επιτροπής, καθώς, στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του οργάνου, Α. Τζίμης, άσκησε σκληρή κριτική στη γενική γραμματέα του οργάνου.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η στάση της οφείλεται στο γεγονός ότι θα γίνουν εκλογές και ότι επί πέντε χρόνια τους ταλαιπωρούσε, ενώ, ενημέρωσε ότι απουσίαζε στα τελευταία συμβούλια της διοικούσας, καθώς και ότι έχει συμβεί ξανά να γίνουν διοικητικά συμβούλια χωρίς να έχει προηγηθεί διοικούσα, καταλήγοντας ότι, είναι ντροπή αυτό που, τελικά, συνέβηκε εχθές και δεν ήταν άλλο, από την αναβολή -για τρίτη συνεχή φορά- συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας, μετά την αποχώρηση της κας Μαλαφούρη και των μελών, Π. Λάζαρη και Μ. Στουφή.

Πάντως, κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων που προηγήθηκαν των αποχωρήσεων, ο κ. Στουφής υποστήριξε ότι, αφού δεν ανακαλεί την τοποθέτησή της γεν. γραμματέας, θα τηρήσει τη στάση που είχε κρατήσει σε προηγούμενα συμβούλια και δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία του ένα συμβούλιο που δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία σύγκλισής του, ενώ, ο κ.Λάζαρης κάλεσε τα μέλη της διοικούσας επιτροπής να λύσουν τα προβλήματα που έχουν και εάν δεν μπορούν να τα λύσουν να «πάνε σπίτι τους». Να σημειωθεί ότι, στην έντονη συζήτηση που έγινε μεταξύ των μελών, σημειώθηκε και φραστικό επεισόδιο μεταξύ των κ. Στουφή και κ. Μποτώνη, ενώ, το μέλος, Κ.Καποδίστριας, τόνισε- μεταξύ άλλων- ότι η διοικούσα δεν μπορεί να ταλαιπωρεί άλλο το σώμα και πρέπει να λύσει τα προβλήματα που έχει και ο οικονομικός επόπτης, κ. .Κοτσώνης είπε -και ως μέλος της διοικούσας- ότι είναι η πρώτη φορά στη θητεία της παρούσας αρχής, που παρουσιάστηκε αυτό το κενό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στις περίπου τρεις συνεδριάσεις που πραγματοποίησε η διοικούσα από τα μέσα Αυγούστου, απουσίαζαν τόσο η κα Μαλαφούρη όσο και ο κ.Κοτσώνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος