Ζάκυνθος: «Αυτοψία» Μ. Γραφάκου για την διαχείριση των απορριμμάτων

Διαδοχικές επισκέψεις και αυτοψίες που αφορούν τα εν εξελίξει έργα διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και εκείνα που σχεδιάζονται και δρομολογούνται περιελάμβανε η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων και Λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκου στην Ζάκυνθο, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων και Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού Αικατερίνη Μοθωναίου και τον Τεχνικό Διευθυντή του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Θοδωρή Κάρδαρη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο κ. Γραφάκος επισκέφθηκε το χώρο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων όπου θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και το χώρο της υγειονομικής ταφής στον ΛΙΒΑ όπου διαπίστωσε την πρόοδο που έχει γίνει και την δρομολόγηση της λύσης όλων των θεμάτων με στόχευση, συνεργασία και συνεχή προσπάθεια.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κατασταρίου Διονύση Σκιαδόπουλο και το Σύλλογο Προστασίας “Βραχιώνας” παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου και του Αντιδημάρχου Νικήτα Σπίνου.

Όπως αναφέρει η ΠΙΝ, στην άμεση στόχευση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων και Λυμάτων είναι η εφαρμογή του προγράμματος compost βιολογικών καθαρισμών σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες της Ζακύνθου προκειμένου να αξιοποιηθούν οι καλύτερες δυνατότητες επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων, με βάση την πρόσφατη Ελληνική και Διεθνή εμπειρία, κάτι που συζήτησε διεξοδικά στον Δήμο Ζακυνθου με τον Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη, μετά την επίσκεψή του στον Άγιο Λέοντα και τον Αγαλά.

Στις προτεραιότητες του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται και η αποκατάσταση του χώρου στον πρώην ΧΥΤΑ στον Σκοπό, που κατ΄ επανάληψη βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της επιβάρυνσης που επιφέρει στο περιβάλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος