ertnews.gr

Ζάκυνθος: Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου για την Πρωτομαγιά

05/05 12:53
Ζάκυνθος: Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου για την Πρωτομαγιά

Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά πραγματοποιεί την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Σολωμού το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!»

Μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου επισημαίνει ότι:
«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση το άθλιο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργατών.
Διεκδικούμε:
•Άμεση ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μέτρα για την προστασία όλου του λαού και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Άμεση διάθεση όλων των ασφαλών εμβολίων.
•Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης. Να πληρώσουν και το χρέος. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς! Όχι στο 10ωρο, σταθερή δουλειά για όλους με αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
•Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
•Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Να καταργηθούν όλοι οι κατασταλτικοί νόμοι και οι μηχανισμοί καταστολής,
•Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία σκέψη για πυρηνικά στον Άραξο, να φύγουν οι Νατοϊκοί από τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version