Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση

“Η κατάθεση του αντεργατικού σχεδίου νόμου στη Βουλή επιβεβαίωσε πέρα για πέρα την εκτίμηση των συνδικάτων, ότι πρόκειται για ένα νομοθετικό τερατούργημα, πραγματικό οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει” επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

“Μετά και τη «διαβούλευση», με τις εποικοδομητικές προτάσεις εργοδοτικών φορέων αλλά και της ίδιας της ΓΣΕΕ, που συνδιαμόρφωσε με την κυβέρνηση το νομοσχέδιο, τελικά αυτό το αίσχος που κατατέθηκε στη Βουλή είναι ακόμα πιο αντιδραστικό από αυτό που αρχικά είχε παρουσιάσει (στις 12 Μάη) ο Κ. Χατζηδάκης” αναφέρει το ΕΚΖ.

“Όσο θράσος κι αν επιστρατεύσει ο υπουργός Εργασίας για να παρουσιάσει ως δήθεν φιλεργατικό το νομοθετικό του έκτρωμα, δεν πείθει κανέναν. Όταν ο αριθμός των νόμιμων υπερωριών αυξάνεται από τις 120 -που ισχύει σήμερα- στις 150 ώρες, όταν ταυτόχρονα ορίζεται ως ημερήσιο όριο νόμιμης υπερωρίας οι 3 ώρες, οι οποίες αν αθροιστούν στο οκτάωρο και στη μία ώρα υπερεργασίας φτάνουν τις 12 ώρες δουλειάς την ημέρα, τότε οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή: Να πετάξουν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αύριο και στην απεργιακή συγκέντρωση 10 το πρωί στην πρώην Νομαρχία!” προσθέτει το συνδικαλιστικό όργανο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος