Συγκέντρωση στοιχείων της λαϊκής παράδοσης των Ιονίων Νήσων

Σε συνέχεια μιας πρώτης διερευνητικής διαδικτυακής συνάντησης με συμμετέχοντες από τα Ιόνια νησιά με θέμα: «Στοιχεία λαϊκής παράδοσης στα Ιόνια Νησιά», η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επανέρχεται με την παρούσα πρόσκληση για να κάνει, όπως επισημαίνει, το επόμενο ουσιαστικό βήμα.

Σύμφωνα με την ΠΙΝ, πρόκειται για την υλοποίηση του στόχου κατάθεσης, συγκέντρωσης και επεξεργασίας των στοιχείων της λαϊκής μας παράδοσης απ’ όλα τα νησιά, προκειμένου να ερευνηθούν και να διαπιστωθούν τα κοινά στοιχεία, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που συνθέτουν την συνολική ταυτότητα των παραδόσεων της νησιωτικής μας Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΙΝ καλεί πνευματικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, ερευνητές και συγγραφείς θεμάτων λαϊκής παράδοσης, αλλά και κάθε πολίτη, που έχει κάτι να συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή, να καταθέσουν στοιχεία, έρευνες, μελέτες, καταγραφές καθώς και φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό, αποστέλλοντάς τα στο e-mail: pin2@pin.gov.gr.

Ειδική ολιγομελής επιτροπή που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, θα προχωρήσει στην επεξεργασία, ομαδοποίηση, αξιολόγηση, σύγκριση και παρουσίαση των στοιχείων μέσα από τον ιστότοπο της Περιφέρειας Ι.Ν.

Τέλος, προβλέπονται και ζωντανές παρουσιάσεις ανά θεματολογία, σε εκδηλώσεις που θα οργανωθούν στα νησιά μας με στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες της Περιφέρειας τα στοιχεία που συνθέτουν τον πλούτο της λαϊκής μας παράδοσης και τις ρίζες της και με σκοπό τη διατήρηση και την αξιοποίησή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος