Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (Σ.Ε.Τ.Ε-Υ.Π.Α) που αφορούν τις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, τα Ιόνια Νησιά συνεχίζουν να είναι «πρωταθλητές» με ποσοστό αύξησης 12,40% (ακολουθούν Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, κλπ).
Η αύξηση ανά προορισμό είναι +6,8% η Κέρκυρα, +16,6% το Άκτιο, +10,3% η Κεφαλονιά και 24,7% η Ζάκυνθος.
«Το ποσοστό αυτό παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις εφ’ όσον το 2016 η συνολική (Πανελλήνια) πρωτιά των Ιονίων Νήσων έκλεισε με αύξηση 13,2% αφ’ ενός και εφέτος είναι πάρα πολλές κλίνες που δεν δέχονται τουρίστες, λόγω ριζικού εκσυγχρονισμού αφ’ ετέρου», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, υπεύθυνος Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπ.Γαλιατσάτος.
«Τόσον τον τρέχοντα μήνα, όσον και μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, θα δεχθούμε τον κύριο όγκο των αφίξεων», αναφέρει.
«Η θετική ταξιδιωτική εμπειρία όχι μόνο είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση των επισκεπτών μας, αλλά και θα αποτελέσει ανάλογο πρόκριμα για την επόμενη τουριστική περίοδο του 2018», προσθέτει.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος