Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων Ζακύνθου: Κινητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Δ.Σ. του Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ζακύνθου πραγματοποίησε εξόρμηση στις γειτονιές της πόλης της Ζακύνθου με την ανακοίνωση του για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και συζήτησε με γυναίκες του κλάδου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στον τοπικό ΟΑΕΔ με αιτήματα:

-Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και Κοινωνική Ασφάλιση για όλες και όλους, δημόσια και υποχρεωτική.
-Άδεια κύησης, τοκετού, λοχεία, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

-Γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο τον λαό.

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, να προστατευτεί ο γυναικείος οργανισμός και η μητρότητα. Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους ώστε να γίνονται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και σταθερό ωράριο.

Το Σωματείο, το οποίο κάνει και τη σχετική ενημέρωση, καλεί όλες τις γυναίκες του κλάδου να εγγραφούν και να λάβουν ενεργό μέρος σε αυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος